Inlägget är i samarbete med Alpaknitwear

Jag fick hem en tröja från Alpaknitwear för två veckor sedan. Den är i ull från alpacka, jag har tidigare aldrig testat kläder med ull från alpacka så jag kände mig nyfiken, Blev väldigt glad när jag märkte att denna varken killar eller sticks som Lotta på Bråkmakargatan uttrycker sig. Det är nämligen så att jag finner ett stort obehag i plagg som gör detta, varit så sedan jag var barn. Men denna gjorde det alltså inte något som gav den stora pluspoäng.

Som ni vet har det varit rejäl värme så jag har fått använda plagget på kvällarna, jag har suttit ute med det och det har hållit värmen precis på samma sätt som en filt skulle ha gjort på sommaren. Jag gillar även att plagget är sånt där smalplagg där man blir av med några kilon då man bär den. Jag använder i stort stickat från hösten fram till våren, stickade plagg håller värmen och är dessutom bra för miljön så som jag ser det. I den bästa av världar skulle vi använda mer stickade kläder, och jag önskar att syslöjden lockat mig mera på högstadiet än det gjorde.

Men då är det ju bra med företag som Alpaknitwear som ser ordnar sådant åt dig. Jag gillar shoppen, den är fin och plaggen som finns där är precis sådana som man vill ha under de kalla månaderna vi har här i Sverige. Ni vet ju själv att vi går från sommaren till kylan, och då vill i alla fall jag klä mig varmt så jag slipper frysa. Fördelaktigt är ju även att som lärare klä sig vart då vi har rastvakter och liknade där vi är ute med eleverna långa stunder så de får leka en massa. Min nya tröja kommer användas ofta i vinter, det är verkligen det perfekta lärarplagget.

Ovan ser du tröjan som jag har på en modell, visst är den fin? Om du vill ha en likadan tröja som mig heter den Drizzle. Den är som ni ser verkligen hur fin som helst, även i sommarfärgerna som ni ser i bakgrunden. Bilden ovan har AlpaKnitWear tagit av sin modell, så den äger jag inte själv.

Visste du att ullen från alpackan är ett väldigt bra material? Eftersom alpackor finns i Anderna med sitt växlande klimat så kan ullen från alpackan användas året om? Dessa plagg avvisar dessutom smuts, och som lärare är det ju återigen en fördel då man rör sig bland kritor, golv och sjuka barn.

Vill tipsa om att Alpaknitwear finns att följa på, Instagram och Facebook.

Inlägget är ett samarbete, men orden och texten är min egen.

20 kommentarer

 1. Jag blir lite nyfiken.när det står att det är ett samarbete. Har du då fått koftan eller har du fått rabatt på den?
  Kram

    1. I och med det betalda samarbetet jag gjort så att jag betalt och skattat för den :). Så har betalat för den i form av skatten/produktvärdet. La in detta i samma summa som jag fick betalt för inlägget :). Så den är alltså inget jag “fått” gratis utan är betalt enligt svensk lag :).

     1. Menade liksom inte att du skulle gjort nått fel.utan mer blivit nyfiken på hur det fungerar i bloggvärlden. Många visar ju upp kläder och skriver typ ” idag hämtade jag ut ett paket” osv…
      Och om de liksom handlade alla kläder skulle det bli rätt dyrt kan man säga. Så därför tänkte jag att jag passar på.att fråga hur det går till helt enkelt.

     2. Aha du menar så :). Det är bra att du frågar. Man kan inte få något gratis, allt ska skattas på. Eller man kan få pressutskick men då kräver inte motparten något tillbaka :).
      Jag ser alltid till att ta betalda samarbeten och då i samband med att jag fakturerar samt skattar lägger jag in alla avgifter så det blir jag som betalar och sedan får betalt.
      Sen finns det företag som skattar på produkterna genom att man är medlem hos dem. Men överlag är jag sällan sådan som tar emot produkter ens som när jag skattar, jag försöker leva ganska minimalistiskt :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: