Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Då tog jag cykeln…

Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag tog cykeln för ett år sedan senast. Jag är ingen cykelmänniska, brukar bli galen på cyklister och är väl mer en promenadist som person. Jag äger min mormors cykel sedan många år tillbaka, jag tycker om den och är väldigt glad över att hon gav den till mig. MEN jag tycker fortfarande inte om att cykla. Jag tycker det händer olyckor så lätt med cyklar och jag har råkat ut för en del.

En gång hade någon idiot skruvat på cykeln så framhjulet flög av och jag gjorde en volt över styret. Jag var tolv år och gick i sexan, det gjorde förbannat ont! Året efter var det vår och någon hade sopat upp snubbelgrus mitt i backens krök så där åkte jag och gled med cykeln, slog upp hela knät och har ett ärr på knät sedan fallet.

Så det där för cykling är inget för mig.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Hannafialotta
Bp-Computerart
Fröken Rödlök
Sweetwords
Klimakteriehäxan
Kirsi
Carolina
Marina
Benita / Livsturisten
Elisa
Trollet

20 Comments

 1. Sist jag ”cyklade” var på en sån där stillastående cykel när jag gjorde Arbets-EKG på Sjukhuset.
  Förr länge sedan hände det att jag cyklade med min dåvarande hund.
  Cykling är inte min grej 😉

 2. Fy så tråkigt med så många skador, själv kan jag inte cykla längre pga fibromyalgin 🙁 Ibland kan den göra vardagen riktigt trälig faktiskt. Då kidzen älskar att cykla till en sjö genom skogen och där kan jag inte åka med bil 🙁 Jag får skaffa en moped eller något.

 3. Jag cyklar väldigt mycket sommartid och tycker det är ett ypperligt sätt att ta sig fram men visst har det blivit några vurpor! Nu tänker jag skaffa mig en hjälm. Vi har pratat om det i flera år men aldrig kommit till skott.

 4. Jag håller med dig om att cyklister kan vara djävulens värsta påfund ibland. Speciellt när de tror att de äger hela världen och inte har respekt för gående PÅ GÅNGVÄGAR. När vi var i Varberg här i helgen hittade jag en skylt där det stod ”Cykling sker på gåendes villkor” Hade på riktigt velat ha den i varenda gatuhörn här i Västerås.

 5. Jag brukar inte heller cykla utan jag går 🙂 Så snällt att du fick din mormors cykel 🙂 Kan ju vara bra att ha en cykel om det skulle behövas 🙂

 6. Håller helt med dig! Är ingen cyklist heller och har bara ägt en enda cykel, som jag fick när jag var 15 år. En ”muta” av mina föräldrar för att jag skulle höja mina betyg på gymnasiet för att inte behöva gå om en klass. Mutan funkade såklart;-)
  Gillar ordet ”promenadist”. Det borde ingå i Svenska Ordlistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: