Sist jag fick bita mig i tungan…

Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag biter mig ofta i tungan, känner hur jag skulle vilja slänga ur mig mer saker och kanske någonstans säga ifrån oftare. Men istället håller jag ihop munnen och någonstans tänker att det inte är värt att sätta igång och säga något. Inte för att jag inte kan utan för att jag tänker steget längre, jag orkar inte ställa upp med en scen. Istället är det nog som jag fått höra att jag är lyhörd, en egenskap som får mig att bita ihop länge och väl.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Hannafialotta
Bp-Computerart
Fröken Rödlök
Sweetwords
Klimakteriehäxan
Kirsi
Carolina
Marina
Benita / Livsturisten
Elisa
Trollet

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

32 thoughts on “Sist jag fick bita mig i tungan…

 • 13 juni, 2019 at 00:37
  Permalink

  Konstigt nog så har jag också lärt mig att “knipa käft” eller rättare saft att tänka efter före om man säger så. Du har “lärt dig lektionen” betydligt tidigare än vad jag gjort. Tror att jag fattade först efter 55…
  BP recently posted..Återblick

  Reply
  • 14 juni, 2019 at 23:47
   Permalink

   Men man får nog liksom ta den tiden man vill, och gör man det inte alls är det lika bra :D. Tänker att livet lite är en balansgång 😀

   Reply
 • 13 juni, 2019 at 05:53
  Permalink

  Du gör precis likadant som mig – tänker som jag – det är inte alltid värt att ösa ur sig allt man vill säga. Det är inte värt effekten som kan bli – det tar för mycket energi av en…. lika bra att vara tyst.

  Reply
 • 13 juni, 2019 at 06:12
  Permalink

  Jag väljer också mina strider. Senaste gången jag fick bita mig i tungan var när jag var ute med en person som bara gnällde på allting som var dåligt och inte kom med några konstruktiva förslag på vad vi kan göra istället. Då bet jag mig i tungan och sa till mig själv att det inte är värt att ställa till med en scen nu.
  Hannas krypin recently posted..Idag får barnen sommarlov

  Reply
 • 13 juni, 2019 at 07:25
  Permalink

  Vilken härlig fin text du skrivit!!! Älskar dina texter och ditt utseende!

  Reply
 • 13 juni, 2019 at 07:28
  Permalink

  Jag får också bita mig i tvungen rätt så ofta gör att inte säga saker som ställer till med sen scen. Lite jobbigt kan jag tycka att det är ibland men ändå skönt att slippa ställa till med en secn

  Reply
 • 13 juni, 2019 at 07:33
  Permalink

  Jag känner igen mig så mycket! Det är ofta man får bita ihop och välja sina strider lite.

  Reply
 • 13 juni, 2019 at 07:45
  Permalink

  Det är nog på gott och ont.
  Men det finns de som alltid säger allt och det kan bli väldigt frustrerande också men säger man ingenting? ja, som sagt både och.

  Ha en bra dag!
  Suzanne recently posted..13: Vilken är din sämsta egenskap?

  Reply
 • 13 juni, 2019 at 07:56
  Permalink

  Haha åh, jag är en människa som ofta högt och ljudligt talar om vad jag tycker och tänker, vissa skulle nog hävda att jag ALLTID gör det. Men de skulle bara veta hur ofta jag biter mig i tungan.

  Reply
  • 14 juni, 2019 at 23:49
   Permalink

   Haha ja det är ju den biten med, tror alla har sina begränsningar 😀

   Reply
 • 13 juni, 2019 at 08:53
  Permalink

  Verkligen så sjukt kul att läsa vännen! Älskar din utmaning och att få ta del utav det! Kram fina <3

  Reply
 • 13 juni, 2019 at 09:07
  Permalink

  Åh känner så igen mig. Så många gånger som man känner att man vill eller borde säga något men istället sitter där och nästan kokar inombords hehe.

  Reply
 • 13 juni, 2019 at 10:14
  Permalink

  jag biter mig också lätt i tungan och får små smår, biter ihop hårt på nätterna

  Reply
 • 13 juni, 2019 at 15:42
  Permalink

  Oj känner igen det där, biter mig nog i tungan varje dag haha. enklast så ibland (:

  Reply
 • 13 juni, 2019 at 22:17
  Permalink

  Jag vill gärna inte ställa till med en scen så jag gör som du att jag är tyst, för det tar ju sån energi att göra det. 🙂

  Reply
 • 14 juni, 2019 at 00:25
  Permalink

  Precis sån är jag med. Jag ses alltid som den förstående och snälla personen och egentligen gapar jag inombords typ.

  Reply
  • 14 juni, 2019 at 23:45
   Permalink

   Ja fy det är hemskt, man är som en tickande bomb inombords 😮

   Reply
 • 14 juni, 2019 at 11:35
  Permalink

  Jag har svårt att bita mig i tungan även om jag har blivit bättre med åren!!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: