Jag försöker förstå att vi närmar oss semestertider nu. Någonstans tycks inte hjärnan landat i att om en vecka vid denna tid har jag min första semesterdag. Att det är sommar igen och de där batterierna kommer få laddas upp och sluta sig kring ett år som varit tufft på så många plan.

Det ska bli skönt med semester, men jag bävar ofta inför den. Hur kommer livet att vara för mig nu när reflektionen kommer bli en del i framtiden? Nu när jag äntligen får chansen att tänka och någonstans även förstå?

Imorgon tågar William in i kyrkan, hans näst sista skolavslutning på Friskolan Mosaik, om ett år är det alltså hans sista skolavslutning och sedan börjar han på gymnasiet. Vart tog åren vägen? Han var nyss så liten och nu är han så stor, jag älskar honom så oerhört mycket är så tacksam över att få vara hans mamma.

Jag funderar kring hur mina planer för livet är just nu? Vart vill jag, vad är mitt nästa steg. Jag är säker på vad jag inte vill, vad som inte känns helt rätt den enda som kan förändra är jag. Jag måste bara ha orken till förändring, den kommer det gör den alltid. Men nu går jag mot sommarlov, mot att ladda om och andas få frisk luft och leva.

8 kommentarer

  1. Ta det lugnt och tänk efter… känn in vad Du vill.
    Livet förändras och ibland utan vår medverkan… men huvudansvaret för vårt eget liv ligger på oss själva.

  2. Jag tror du kommer hitta dig själv i allt. Du är ju på väldigt god väg, men med allt du gått igenom under våren, det tar sin tid att låta allt sjunka ner för att börja reflektera. Ha en lugn nedvarvning under sommaren, ta hand om dig riktigt ordentligt ❤

  3. Många funderingar där, förstår dig precis.. Så skönt att få semester nu så du får andas 🙂 Det behövs ju alltid. För mig har det tvärtom hänt för lite senaste åren så jag sitter bara hemma hela dagarna och grubblar.. Nu får man kanske ett mysigt sommarlov med förberedelser inför tjejernas skolstart i Sverige istället 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa