Friluftsdag, regn och få arbetsdagar.

Jag försöker förstå att vi närmar oss semestertider nu. Någonstans tycks inte hjärnan landat i att om en vecka vid denna tid har jag min första semesterdag. Att det är sommar igen och de där batterierna kommer få laddas upp och sluta sig kring ett år som varit tufft på så många plan.

Det ska bli skönt med semester, men jag bävar ofta inför den. Hur kommer livet att vara för mig nu när reflektionen kommer bli en del i framtiden? Nu när jag äntligen får chansen att tänka och någonstans även förstå?

Imorgon tågar William in i kyrkan, hans näst sista skolavslutning på Friskolan Mosaik, om ett år är det alltså hans sista skolavslutning och sedan börjar han på gymnasiet. Vart tog åren vägen? Han var nyss så liten och nu är han så stor, jag älskar honom så oerhört mycket är så tacksam över att få vara hans mamma.

Jag funderar kring hur mina planer för livet är just nu? Vart vill jag, vad är mitt nästa steg. Jag är säker på vad jag inte vill, vad som inte känns helt rätt den enda som kan förändra är jag. Jag måste bara ha orken till förändring, den kommer det gör den alltid. Men nu går jag mot sommarlov, mot att ladda om och andas få frisk luft och leva.

Madeleine Stenberg

Madeleine är namnet, född 1984 i Orsa i Norra Dalarna. Som nittonåring flyttade jag till Falun och bor här sedan dess. Jag blev gravid nitton år gammal och mamma några månader senare och var då tjugo. Är utbildad förskollärare, grundskollärare F-9 och studerar till specialpedagog. Jag är även doula (förlossningsstöd), hjälpmamma & kursledare i den ideella föreningen Amningshjälpen.

Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

8 thoughts on “Friluftsdag, regn och få arbetsdagar.

 • 14 juni, 2019 at 12:29
  Permalink

  Många funderingar där, förstår dig precis.. Så skönt att få semester nu så du får andas 🙂 Det behövs ju alltid. För mig har det tvärtom hänt för lite senaste åren så jag sitter bara hemma hela dagarna och grubblar.. Nu får man kanske ett mysigt sommarlov med förberedelser inför tjejernas skolstart i Sverige istället 😀
  Frugan E recently posted..Ready for takeoff! Typ.

  Reply
  • 14 juni, 2019 at 23:43
   Permalink

   Ja så är det ju :). Åh det där kan jag förstå också, det bör ju vara en balans också 🙂

   Reply
 • 14 juni, 2019 at 00:29
  Permalink

  Jag tror du kommer hitta dig själv i allt. Du är ju på väldigt god väg, men med allt du gått igenom under våren, det tar sin tid att låta allt sjunka ner för att börja reflektera. Ha en lugn nedvarvning under sommaren, ta hand om dig riktigt ordentligt ❤

  Reply
 • 13 juni, 2019 at 07:12
  Permalink

  Ta det lugnt och tänk efter… känn in vad Du vill.
  Livet förändras och ibland utan vår medverkan… men huvudansvaret för vårt eget liv ligger på oss själva.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: