Fem en fredag v. 44: Halloween.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Är Halloween något du uppmärksammar?
 2. Vad är det läskigaste du vet?
 3. Vem tänder du ett ljus för under allhelgona?
 4. När kände du dig sist som ett spöke?
 5. Får du besök av barn för bus eller godis?

Är Halloween något du uppmärksammar?
Nej det gör jag inte. Igår kom dock några barn hit och jag stod där utan godis. Det kändes inte bra alls, de sa bara “det är okej” och lyste lika mycket för det. Jag hittade dock lite godis så sprang ikapp barnen så de fick. Inte något roligt men litet i alla fall. De var så glada. Eftersom detta är första gången det kommit hit någon så var jag så oförberedd, nästa år ska jag ha hemma.

Vad är det läskigaste du vet?
Döden. Men även fönster när det är mörkt. Jag är livrädd för att någon ska titta in igenom fönstret.

Vem tänder du ett ljus för under allhelgona?
Mormor kommer få ett ljus som jag tänder här hemma. Känns konstigt att det blir andra ljuset för henne. Hon dog ju strax innan denna helg för ett år sedan.

När kände du dig sist som ett spöke?
Idag, jag och mamma satt uppe till 3 i natt och drack vin, skrattade och talade om allt mellan himmel och jord. Det var så himla underbart att umgås så där. Men idag vaknade jag och var rejält bakis, jag har kräkts och var för en timme sedan jag kunde äta och dricka något.

Får du besök av barn för bus eller godis?
Som jag skrev ovan så kom det några barn igår. Vet inte om det kanske är sådant som händer idag också? Jag kanske borde gå och handla när jag tänker på det.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

42 thoughts on “Fem en fredag v. 44: Halloween.

 • 1 november, 2019 at 18:29
  Permalink

  Roligt inlägg ! Ska absolut svara. Svara här i kommentaren!

  Är Halloween något du uppmärksammar? Nej det gör jag inte.. inte kust nu iallafall.
  Vad är det läskigaste du vet? Inget är läskigt kanske om det kommer folk och plingar på! Haha men klarade oss i helgen!
  Vem tänder du ett ljus för under allhelgona? Tänker för min bästavän ❤️
  När kände du dig sist som ett spöke? Imorse haha!
  Får du besök av barn för bus eller godis? Neej inte än iallafall! Kanske kommer ??
  Paulina recently posted..FREDAG – VÄRK

  Reply
 • 1 november, 2019 at 18:43
  Permalink

  Jag har tänt ett ljus hemma för min mormor med. Det är så hemskt att aldrig mer kunna träffa henne, jag ville ha så många fler år med henne. Men hon fick frid när hon dog och hon fick träffa sin son igen som var henne stora sorg i livet.

  Min kollega av barnen som plingade på hos henne popcorn det blev uppskattat 🙂
  Jennysvardag recently posted..Jobbig lämning

  Reply
 • 1 november, 2019 at 19:22
  Permalink

  Tycker det är en så gullig tradition! Sonen och hans kompis gick bus eller godis igår?
  Verkar som du och din mamma hade en underbar kväll trotts att det gick ut lite över idag
  Emma recently posted..Gårdagens outfit

  Reply
 • 1 november, 2019 at 19:26
  Permalink

  Här har det aldrig knackat på Halloweenfirande barn heller. Såg att det ordnades disco med Halloweentema istället och det kanske är bättre. Jag ska också tända ett ljus hemma under morgondagen. Det känns ändå fint att göra så.

  Reply
 • 1 november, 2019 at 20:03
  Permalink

  Alltid roligt att sitta och slappa med någon av barnen sådär en kväll med ett glas vin eller fler och få riktigt rå om. Händer inte så ofta då mina fyra barn bor inom en radie mellan 15 – 22 mil på olika väderstreck.
  Kul att läsa dina svar!
  Geddfish recently posted..Fem en fredag v44 – Halloween

  Reply
  • 2 november, 2019 at 14:58
   Permalink

   Ja det var verkligen det :). Det är som här då, jag och mamma ses inte så ofta hon bor en bit bort hon med :/

   Reply
 • 1 november, 2019 at 21:33
  Permalink

  Det var gulligt av dig att springa ikapp barnen med godis. Tur att du hittade några, det hade inte jag gjort;-)

  Skrattade gott åt din bakfylla idag, men sånt händer. Det viktigaste är ju att ni hade så himla kul. Du skrev förresten ingenting om hur din mamma mådde;-)
  BP recently posted..Fem en fredag: Vecka 44: ”Halloween”

  Reply
  • 2 november, 2019 at 12:13
   Permalink

   Ja klart man vill ge om man har :).

   Ja det var jättetrevligt. Mamma mådde helt okej, jag är dock nästan nykterist. Jag dricker jättesällan alkohol så när jag väl gör det så känner jag av :).

   Reply
 • 1 november, 2019 at 21:40
  Permalink

  Jag är också rädd för döden och trots min rädsla för allt som har med spöken, mörker och läskiga filmer med typ clowner i så är det obligatoriskt stt fira halloween?
  TwinMom.se recently posted..Ett klart besked

  Reply
 • 1 november, 2019 at 21:47
  Permalink

  Sitta o snacka med sin dottern är så m ysigt. Det händer alltför sällan, vi träffas nästan bara när det är någon typ av familjekris…trist, men så har det blivit. Senast vi sågs var dock ingen kris, bara roligt midsommarfirande. Jag har bävat för att det skulle ringa på dörren men det har varit tyst, har ju inget hemma jag heller. Trevlig helg
  Paula recently posted..Fem-en-fredag # 44 Halloween

  Reply
  • 2 november, 2019 at 14:57
   Permalink

   Förstår det, var jättemysigt för mig som dotter att få umgås med min mamma också :). Förstår att du skulle vilja träffa din dotter oftare 🙂

   Reply
 • 1 november, 2019 at 22:12
  Permalink

  Vilken söt bild på katterna! Mysigt att de kan dela säng sådär!

  Gällande Halloween så är det inte heller något som jag firar (även om jag tycker att det verkar kul) men jag sa precis till sambon att vi måste ha godis hemma om vi någon gång flyttar till hus och riskerar att få besök av barn som går bus eller godis.

  Hoppas att du får en fin helg! 🙂
  Linnéa Engelman recently posted..Bara EN dag till

  Reply
  • 2 november, 2019 at 14:56
   Permalink

   Ja dessa två tycker väldigt mycket om varandra. De följer varandra hela tiden :). Den ljusa är 16 år och den mörkare är 4. Är nästan som han tycks tro att hon är hans mormor eller något. Det är hon inte, hon är kastrerad :).

   Reply
 • 1 november, 2019 at 22:51
  Permalink

  Kul att läsa din svar på frågorna =) vi firar inte halloween vet inte riktigt varför vi inte gör det .

  Reply
 • 1 november, 2019 at 23:57
  Permalink

  Aldrig någon som kommit hit för bus eller godis heller som ja minns sen vi flyttat hit så, så skulle nog bli inte ovan också om det plötsligt kom något barn haha dock vanligare dom kommer hit och säljer majblommor haha ?❤️
  Jessica recently posted..25% rabatt på snygga posers.

  Reply
 • 2 november, 2019 at 01:03
  Permalink

  Åh de här med mörka fönster är jag också rädd för, speciellt då vi bor på bottenvåningen med mörk uteplats! Skulle ju få panik om någon stod där. Så underbart att umgås med mamma, såna kvällar är ju guld! Men tråkigt att du känner dig bakis idag. Hur fina katter förresten!

  Reply
  • 2 november, 2019 at 12:11
   Permalink

   Usch visst är det :-o. Det var verkligen det, så längesen vi gjorde det. Vi bor ju en bit ifrån varandra. Ja men det var värt att vara bakis hade så kul :D. Ja jättefina 😀

   Reply
 • 2 november, 2019 at 06:14
  Permalink

  Nej, vi uppmärksammar inte Halloween så mycket mer än att Cesar var utklädd till pumpa till förskolans maskerad..
  Det läskigaste jag kan komma är om någon ringer på dörren sent på kvällen ( har varit med om en lite obehaglig situation kring detta)
  Jag tände ljus för min pappa igår som gick bort för 1,5 år sedan. Han lämnade oss allt för hastigt, allt för tidigt:(
  I torsdags när jag och Cesar precis kommit hem kom det ett gäng barn, bus eller godis. Hade inget hemma, gav som förslag att återkomma nästa dag. Har nu köpt hem lite godis i fall det dyker upp någon.

  Reply
  • 2 november, 2019 at 14:56
   Permalink

   Det var ju ändå fint att han var det :D. Usch förstår, sånt där är inget man direkt vill uppleva :(. Åh <3

   Reply
 • 2 november, 2019 at 08:34
  Permalink

  Vi firar inte heller Halloween men jag gillar tanken på att göra det. Här kom det inga utklädda men eftersom vi bor i lägenhet och porten är låst kommer ingen in.
  Trots bakfyllan låter det som en underbar kväll med långa samtal mitt i natten, som balsam för själen ❤ Hoppas du mår mycket bättre nu ❤
  Mina recently posted..Oktober, kanske inte min bästa månad

  Reply
  • 2 november, 2019 at 12:07
   Permalink

   Jag med, det låter mysigt att liksom gå all in. Fast så vet jag att det fallerar på städningen. Räcker för julen för min del. Åh har ni portkod då? 🙂

   Reply
 • 2 november, 2019 at 09:28
  Permalink

  Det läskigt tycker jag är när det är mörkt ute och vara ensam ❤️ vad snällt av dej att du spang efter dom. Med lite godis alltid härligt att se glada barn ?
  Amanda recently posted..1 november

  Reply
  • 2 november, 2019 at 11:32
   Permalink

   Ja det är ju det :/. Man känner inte direkt pepp av sådant. Absolut, vill ju ge om jag kan :).

   Reply
 • 2 november, 2019 at 09:46
  Permalink

  Vi firar som jag skrev tidigare inte Halloween och ljus tänder jag oftare än bara under Alla Helgons helg. Jag minns min far var dag… saknar honom, kommer på saker han sagt och berättar för Elin.

  Reply
 • 2 november, 2019 at 12:40
  Permalink

  Ja jösses, jag skulle stå helt oförberedd om det kom småspöken hit. Brukar liksom aldrig ha godis hemma… Hoppas de inte kastar ruttna ägg på huset bara, en kan ju aldrig veta. 😀
  Åsa recently posted..Tänd ljus

  Reply
  • 2 november, 2019 at 14:53
   Permalink

   Upplever att svenska barn inte är så intresserad av buset det tycker jag är fint 🙂

   Reply
 • 2 november, 2019 at 16:07
  Permalink

  Jag var helt oförberedd när det bankade (inte knackade) på dörren och där stod grannens barnbarn och frågade bus eller godis! Inte en godisbit i huset, jo min påbörjade chokladkaka men den kan man ju inte ge bort! Så jag frågade om det gick bra med bullar och det gjorde det, vilken tur, annars hade jag fått tvätta bort ägg från fönstret!! Så jag förstår din förtvivlan över att inte ha godis, även om du hittade till slut 🙂
  Din natt med din mor, visst var det väl ändå värt att må “lite” dåligt, ibland får man offra sig 😉 men just att få sitta så där, skratta, minnas är så oerhört värdefullt <3

  Reply
  • 3 november, 2019 at 12:19
   Permalink

   Så fint att de blev glada över bullarna. Upplever att svenska barn inte gärna busar utan istället väljer att enbart gå ungefär som vid påskkärringstider :).

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: