Inlägget är i samarbete med Hagalunds Kontorshotell

Jag har funderat mer och mer kring min framtid och mina drömmar. De kommer i omlopp men kanske det blir mer tydligt nu när jag börjar närma mig slutet av mina studier. Många saker kretsar kring hur jag vill att saker och ting ska bli, var vill jag vara om tio år? Vill jag fortfarande arbeta med en chef eller vill jag driva mitt eget och prova någonting nytt? Jag velar samtidigt som jag alltid velat prova saker istället för att sitta fast i saker och lämna saker till att förbi drömmar.

Ibland har jag funderat på detta med kontorshotell. Det tycks finnas på olika platser. Det finns till exempel kontorshotell Stockholm som riktar sig till människor som bor där. Jag undrar ju därmed om det finns något liknade här i stan? För hur smidigt tycks det ändå inte vara att hyra ett rum där saker som frukt, kaffe och liknade igår. Det blir lite som en arbetsplats med kollegor fastän man fortfarande är sin egen. För någonstans är det där jag stannar när tankar kring att bli min egen kommer upp. Hur är det att arbeta alldeles ensam? Får man kontakt med andra vuxna eller blir det som att man enbart sitter själv med sina kunder och datorn dagarna i enda? Är det långtråkigt. Då kanske just kontorshotell skulle underlätta för mig. Då får man umgås med andra, hyra och få allt det där man har på en arbetsplats samtidigt som man ändå är sin egen.

Jag misstänker även att man genom kontorshotell kan få tips och idéer kring hur man bör tänka inom olika saker. Kanske en fundering kring en kund eller vad som helst? Jag vill fortsätta att drömma, och gå min egen väg. Då kanske just detta är mitt nästa steg, det är nu cirka sju månader kvar av mina studier till specialpedagog. Sedan är jag examinerad och därmed redo att arbeta med ett yrke som känns helt rätt. Det känns som det var igår jag startade studierna, men snart är jag i mål.

Relaterade etiketter:

10 kommentarer

 1. Men va duktig hon är jätte fin
  Ritade oxp mycket o mina barn gör det med
  Kul med stora syster att ha som förebild
  Fin söndag kram

 2. Specialpedagog vad innebär det? Ett eller flera ämnen?
  Kan man vara sin egen som specialpedagog och typ hyra ut sig själv?
  Många frågor blev det. Ha ett fint slut på söndagen

  1. Man har inga ämnen som specialpedagog :). Speciallärare har ämnen, som specialpedagog jobbar man mer övergripande till att se behov, skriva kartläggningar och kolla anpassningar. Man kan säga att man ser till vilka behov personen har, och hjälper till att anpassa så vardagen blir enklare :).

 3. En släkting till min svärson som är lärare och speciallärare har startat eget företag. Hon arbetar bara med undervisning och inget däröver. Hon är fullbokad och kan välja och vraka bland uppdragen. Nu behöver man inget kontorshotell till just det men det finns alternativ även för en lärare.

  1. Det där är verkligen en dröm jag har, misstänker verkligen att det är så att man blir fullbokad. Som det ser ut idag så är behovet stort :). JAg tänker även att skolor kan hyra in en då :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa