Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v. 45: Jeopardy!

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Det får mig att vilja ligga på soffan hela dagen.
 2. Något som gör att pulsen ökar lite mer än vanligt.
 3. Det jag mest ser fram emot under november.
 4. Det är något jag går förbi varje dag.
 5. Utan det klarar jag mig inte i köket.

Det får mig att vilja ligga på soffan hela dagen.
Kyla främst, och sedan sjukdomar. Jag har ganska mycket studiestress känner jag just nu vilket också får mig att känna den tanken. Därför ska jag bege mig ut på en promenad så kanske just den pressen sänks lite. Jag är nästan klar med tentan men känner ändå väldigt jobbiga känslor för den.

Något som gör att pulsen ökar lite mer än vanligt.
Helt klart tenta stress som denna termin. Det här med teori är inte min grej. Jag tycker att oavsett hur mycket jag läser så är det som att jag ändå inte förstår. Eller så förstår jag, men känner det som jag inte gör det.

Det jag mest ser fram emot under november.
Att skicka in tentan, nog för att det kan vara så att den inte blir godkänd vad vet man? Men skönt när den är klar, ett moment mindre.

Det är något jag går förbi varje dag.
Väggar, överallt finns det väggar.

Utan det klarar jag mig inte i köket.
Mobilen, kollar mest efter recept på den.

16 Comments

 1. Kyla är helt klart en sådan faktor för mig med, klarar inte av det!! Väggar, såklart haha!
  Telefonen tänkte jag inte ens på men jag är såklart som dig, kollar nästan allt där.

 2. Usch vad jobbigt det låter med tentan, hoppas att allt går bra (det gör det säkert) så du kan släppa tankarna och förhoppningsvis slippa stressen!

 3. Precis som du (ja, det säger jag ju ofta;-) ) är jag ingen teoretiker alls. Teori och matte för min del fastnar liksom inte i min lilla skalle. Trots detta kände jag faktiskt aldrig tentastress när jag var yngre. Då var man mera sorglös – so what liksom. Men som vuxen är det nog betydligt svårare att ha den attityden. Men jag är helt säker på att du kommer att klara det!

 4. Kylan får mig verkligen att inte vilja lämna soffan jag med. Tycker det är så himla jobbigt att gå ut i kylan. Längtar alltid tillbaka till soffan när jag kommer ut. Jag skulle inte klara mig utan min kaffekokare i köket 😉

 5. Jag har rätt kyligt inne i mitt pörte, betalar nämligen kallhyra och uppvärmningen sker med el-element. Så varje grad varmare kostar multum…..sovrummet har jag ingen värme i, mitt eget val.
  Skönt för dig när tentan är klar och du kan fokusera på roligare saker.

 6. Du löste det hela väldigt bra utan att spela enligt reglerna. 😉 Tycker det är värdelöst jobbigt att försöka läsa in mig på texter ibland, eller ja främst när jag själv pluggade. Att få saker att sitta i hjärnan genom att försöka memorera och förstå funkar oftast inte för mig. Och det som går in försvinner ofta lika fort.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa