Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Idag är det Mårtensafton, firar du detta?

Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Nu må det vara duvor på bilden, men fågel som fågel. Jag firar inte Mårtensafton, enda anledning till att jag hörde om saken var genom en läsebok jag hade tidigare till några elever. Däremot är det även fars dag idag och vi har väl kanske inte direkt firat, men jag åkte ut till Björn. Egentligen borde dagens datum varit firar du fars dag, men så blev inte fallet. Kanske för att det är lite roligt att få klura på något annat och mer ovanligt?

Deltagare i novemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Klimakteriehäxan
Ditten_datten
it_is/Anette
Zinnie
Mösstanten
MinResaTumörMittLiv
BP-Computerart
Kraka
Ida
Netti Starby
Annelizzza

16 Comments

  1. Har inte firat något av de ? Mårtensafton fick jag lära mig nyligen vad det var när jag jobbade inom vården, de fick nämligen någon hemsk blodsoppa då som jag bokstavligt talat höll på att kräkas av ?

  2. Aldrig firat Mårtensafton men vet att tidigare så brukade Lions ha fest och äta gås från vår lilla ankdamm… men så blev det ”andra tider” och gässen försvann å de började hyra in ankor från nån uppfödare å ja numera tror jag inte det är nån fest.

  3. Mårtensafton sammanfaller ju med Fars dag, så det passade ju perfekt. Enda anledningen att jag har hört talas om Mårtensafton är att jag hade en chef som var från Skåne. Han berättade att han alltid lagade gås denna afton. Å japp, jag såg två färska gäss i kyldisken hos den lokala ICA i torsdags…

  4. Nej jag firar inte Mårten gås har aldrig gjort det och kommer inte göra de heller. Däremot har jag pratat med min far på telefon då jag följde ditt råd som du skrev på min blogg. Att ett samtal kan räcka. Tack 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa