En dag i Kniva, med loppis.

Jag såg på Facebook att det skulle vara loppis på en gård ute i Kniva. Björn bor i Kniva och därmed kändes det väl ganska givet att åka ut dit en sväng. Så sagt som gjort jag tog en promenad från Björn där jag lämnade bilen, och gick sedan i den vackra vinterdagen så här i november mot loppisen.

Något som slår mig varje gång jag går ut är varför jag inte tar med mig systemkameran. Förr hade jag den alltid med mig, jag menar verkligen alltid. Det var som att varje stund kunde vara ett tillfälle för att fotografera, men i samband med min utmattning 2016 så blev det som att kameran mest används när jag planerat det. Jag ska bli bättre på den saken, det måste jag lova mig själv. Hur som helst så hittade jag en jättefin marmorbricka för 50:- och sedan pelaren med glaskupolen för 100:-, kändes som jättebra fynd!

Jag gick sedan tillbaka till Björn, där blev jag kvar. Spelade datorspel med William och sedan åt vi tre lunch ihop. Björn höll på att kräva ute på gården, så när han kom in spelade vi brädspel tillsammans alla tre. Det var så himla mysigt. Björns mamma och syster kom dit så vi fikade, och sedan bestämde vi att jag skulle skjutsa in Björns syster till stan. Jag och William skulle ändå åka hemåt, så då kunde Emma lika gärna följa med. Efter vi lämnat henne handlade jag och William på Stora Coop, åkte hem och jag plockade upp och möblerade det jag köpt på platser där jag gillade dem. Tycker glaskupolen fick en perfekt figur där med Pudeln som lyser i led-ljus och marmorbrickan hamnade i köket där den nu står med lite vardagliga kryddor på. Perfekt att snurra på istället för att hålla på att skicka salt och liknade.

Nu väntas middag, William håller på att laga köttsoppa åt oss båda.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

56 thoughts on “En dag i Kniva, med loppis.

 • 10 november, 2019 at 19:19
  Permalink

  Men alltså det är så himla skoj på loppis o ja har inte gått på nåt pga dumma benen men längtar verkligen bussen går ju dit
  Vilka fina grejer du hittade
  Så mysigt för William att ni kan ha så bra kontakt verkligen kram
  Ullie recently posted..Hagalunds Kontorshotell och kontorshotell i Stockholm.

  Reply
 • 10 november, 2019 at 19:19
  Permalink

  Vilka vackra bilder! Super fina vill också ha snö!!
  Massor!
  Kul med loppis och data spel , låter som en bra dag <3
  Hoppas kvällen blir bra ?
  Paulina recently posted..VECKANS LÄNKREGN

  Reply
 • 10 november, 2019 at 19:39
  Permalink

  Har ni så mycket snö?kul med loppisfynd!
  Jag hade också kameran som ständig följeslagare, numera används den sparsamt.
  eval8 recently posted..Härliga dagar

  Reply
  • 10 november, 2019 at 21:05
   Permalink

   Ja vi har fått en hel del :). Ja jättekul :). Ja det är inte lika lätt att ta med den numera, känns som mobilen också fungerar :).

   Reply
 • 10 november, 2019 at 19:52
  Permalink

  Vilka bra fynd du gjorde på loppisen. Man kan finna otroligt många och fina på loppisar. Tyvärr så kommer jag inte ut så ofta på loppisar som jag skulle vilja.
  Snabela recently posted..Undviker speglar

  Reply
 • 10 november, 2019 at 19:53
  Permalink

  Oj så mycket snö ni har fått! Låter som du haft en helt perfekt dag med shopping, promenad och mys med nära & kära! Och vilka fynd du hittade ?
  Sanna recently posted..Sista frågorna!

  Reply
  • 10 november, 2019 at 21:03
   Permalink

   Ja det är verkligen fint när snön kommit så där. Men denna töar säkert bort lika snabbt om det inte fortsätter vara minusgrader :). Visst gjorde jag :D.

   Reply
 • 10 november, 2019 at 21:23
  Permalink

  Vad skoj med loppis. Jag blir alltid så sugen på att gå på loppisar när jag läser inlägg om fynd som andra gör. Brickan var ju hur snygg som helst. Jag skulle också vilja ta med mig kameran mer men det är ju så smidigt att fota med mobilen… Smidigt att du kunde slå två flugor en smäll, både gå på loppis och spela spel med Björn och Willam. Men jag måste fråga, Björn, är det Williams pappa? J
  Hannas krypin recently posted..Allmänna tankar om lite allt möjligt

  Reply
  • 10 november, 2019 at 21:29
   Permalink

   Åh ja, jag älskar ju loppis så för min del är det lika kul varje gång :D. Visst är den snygg :D. Ja Björn är Williams pappa :).

   Reply
 • 10 november, 2019 at 21:49
  Permalink

  Duktig son du har som tillagar middagen:) men så mycket snö ni har oj,kramar

  Reply
 • 10 november, 2019 at 22:12
  Permalink

  Det lät som en mysig dag.
  Trevligt med loppis.
  Här har vi fått massor av snö. Det blir snöskottning imorgon.

  Reply
 • 10 november, 2019 at 22:19
  Permalink

  Går mycket på loppisar och gårdsförsäljningar sommartid när jag är på min väninnans landställe i Roslagen. Finns inget bättre än att göra små fynd 🙂
  Släpar nästan alltid med mig min systemkamera men förstår vad du menar…. Ibland känns det bara onödigt och dagens mobilkameror är ju så bra och ibland blir det bättre bilder med mobilen 🙂
  Petra recently posted..Mina bästa tips från västra Berlin

  Reply
 • 10 november, 2019 at 22:27
  Permalink

  Skönt med en härlig promenad till loppisen. JAg känner likadant när man inte har den vanliga kameran med sig. Även om mobilkameran är bra så blir det en annan känsla när man knäpper med “kameran”. Fina saker du hittade. Snart börjar alla julmarknader, ser så fram mot det 🙂

  Reply
  • 11 november, 2019 at 15:10
   Permalink

   Ja det är ju verkligen det :). Ja julmarknader ser jag framemot det brukar vara trevligt 🙂

   Reply
 • 11 november, 2019 at 05:31
  Permalink

  Asså guuud jag älskar att gå på loppis eller alltinget som vi har här, med massa begagnat – man kan hitta så sjukt mycket fint ?

  Reply
 • 11 november, 2019 at 07:10
  Permalink

  Åh så mysigt det låter, älskar verkligen att spela brädspel tillsammans alltid så trevligt och rogivande att göra ☺️ men vad smart att sätta brickan på bordet med kryddor på måste ju bli jätte praktiskt, vilka fynd du gjort??

  Reply
 • 11 november, 2019 at 07:27
  Permalink

  Vad roligt att gå på loppis, älskar att göra det. Man kan göra så mycket fynd, som du nu gjorde. Jättefina saker 🙂
  Lisa recently posted..Dagens ord / Vädret

  Reply
 • 11 november, 2019 at 07:31
  Permalink

  Kul med loppis och vilka fina saker du hittade.
  Den där glaskupolen var riktigt häftig och passade perfekt där på byrån. För längesedan jag var på loppis nu men jag måste nog komma i väg snart ?
  Mina recently posted..Personliga posters gör ditt hem unikt

  Reply
 • 11 november, 2019 at 09:22
  Permalink

  Tyvärr så blir det lätt att man bara använder mobilkameran vilket är synd. Är jag på resande fot får dock alltid systemkameran följa med. Grattis till dina loppisfynd!

  Reply
  • 11 november, 2019 at 15:07
   Permalink

   Vid resor är jag som dig med, men skulle vilja ha med den ut i vardagen mera 🙂

   Reply
 • 11 november, 2019 at 09:24
  Permalink

  Så fina grejer du fick med dig hem från loppisen! Marmornbrickan var ju jättefin där med salt och allt på! Låter som du hade en fantastisk dag fina du<3
  Tina recently posted..Veckans..

  Reply
 • 11 november, 2019 at 10:29
  Permalink

  Vad bra att du och Williams pappa kan vara vänner och att ni kan umgås för sonens skull det är bra om man kan det =) vilka fina saker du fyndade =) brukar gå på loppis ibland. Vad duktig han är som lagar mat =)
  Therese recently posted..Ny vecka med nya möjligheter =) ( vecka 46)

  Reply
  • 11 november, 2019 at 15:06
   Permalink

   Ja det är jag också glad över :). Ja det är så kul att han gör det också :D. Kul med sånt intresse när man själv inte har det :).

   Reply
 • 11 november, 2019 at 11:56
  Permalink

  Loppis är alltid så roligt att gå på. Är verkligen någonting givande och ekonomisparande med tanke på vad det kunde kostat i nypris. 😉

  Reply
 • 11 november, 2019 at 12:10
  Permalink

  Vilka fina fynd, man kan verkligen hitta så mycket bra på loppis och second hand! ^^ Och är likadan med att inte ta med mig systemkameran, undrar verkligen varför jag inte gör det oftare, haha!
  Alice recently posted..Min sambos födelsedag

  Reply
  • 12 november, 2019 at 21:27
   Permalink

   Eller hur blev verkligen så nöjd :D. Visst är det så att man liksom glömmer eller vad man ska säga 🙂

   Reply
 • 11 november, 2019 at 13:33
  Permalink

  åh vad roligt med loppis!
  Jag tycker om att gå på loppis ändå gör jag de så sällan!

  Reply
 • 11 november, 2019 at 14:40
  Permalink

  Så kul med loppis, fina fynd Du gjorde.
  Jag hade tänkt gå på loppis i lördags… men så började vi grejja här hemma å plötsligt var klockan stängningsdags 😉 vi ska renovera å ändra om i tvättstuga & duschrummet så nu håller vi på att rensa å riva.

  Jag var oxå bättre att ta med kameran tidigare, ja bara typ för ett år sedan tog jag typ 90% av alla bilder med kameran å numera blir det snudd på 100% mobilbilder.

  Trevligt att umgås å bara vara…

  Reply
  • 12 november, 2019 at 21:25
   Permalink

   Ja verkligen :D. Visst gjorde jag det, tycker det är så himlans kul att loppisfynda :D. Åh förstår så kan det ju vara. Detta var en gårdsloppis så då är det ju lite annat :D.

   Reply
 • 12 november, 2019 at 16:07
  Permalink

  Vilka två härliga fynd! Älskar verkligen loppisar då man hittar det som man vill ha för en billigare peng 😀
  Trevligt dessutom med att träffa Björn och hans familj och umgås 🙂

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: