Jag såg på Facebook att det skulle vara loppis på en gård ute i Kniva. Björn bor i Kniva och därmed kändes det väl ganska givet att åka ut dit en sväng. Så sagt som gjort jag tog en promenad från Björn där jag lämnade bilen, och gick sedan i den vackra vinterdagen så här i november mot loppisen.

Något som slår mig varje gång jag går ut är varför jag inte tar med mig systemkameran. Förr hade jag den alltid med mig, jag menar verkligen alltid. Det var som att varje stund kunde vara ett tillfälle för att fotografera, men i samband med min utmattning 2016 så blev det som att kameran mest används när jag planerat det. Jag ska bli bättre på den saken, det måste jag lova mig själv. Hur som helst så hittade jag en jättefin marmorbricka för 50:- och sedan pelaren med glaskupolen för 100:-, kändes som jättebra fynd!

Jag gick sedan tillbaka till Björn, där blev jag kvar. Spelade datorspel med William och sedan åt vi tre lunch ihop. Björn höll på att kräva ute på gården, så när han kom in spelade vi brädspel tillsammans alla tre. Det var så himla mysigt. Björns mamma och syster kom dit så vi fikade, och sedan bestämde vi att jag skulle skjutsa in Björns syster till stan. Jag och William skulle ändå åka hemåt, så då kunde Emma lika gärna följa med. Efter vi lämnat henne handlade jag och William på Stora Coop, åkte hem och jag plockade upp och möblerade det jag köpt på platser där jag gillade dem. Tycker glaskupolen fick en perfekt figur där med Pudeln som lyser i led-ljus och marmorbrickan hamnade i köket där den nu står med lite vardagliga kryddor på. Perfekt att snurra på istället för att hålla på att skicka salt och liknade.

Nu väntas middag, William håller på att laga köttsoppa åt oss båda.

Relaterade etiketter:

56 kommentarer

 1. Vad skoj med loppis. Jag blir alltid så sugen på att gå på loppisar när jag läser inlägg om fynd som andra gör. Brickan var ju hur snygg som helst. Jag skulle också vilja ta med mig kameran mer men det är ju så smidigt att fota med mobilen… Smidigt att du kunde slå två flugor en smäll, både gå på loppis och spela spel med Björn och Willam. Men jag måste fråga, Björn, är det Williams pappa? J
  Hannas krypin recently posted..Allmänna tankar om lite allt möjligt

 2. Går mycket på loppisar och gårdsförsäljningar sommartid när jag är på min väninnans landställe i Roslagen. Finns inget bättre än att göra små fynd 🙂
  Släpar nästan alltid med mig min systemkamera men förstår vad du menar…. Ibland känns det bara onödigt och dagens mobilkameror är ju så bra och ibland blir det bättre bilder med mobilen 🙂
  Petra recently posted..Mina bästa tips från västra Berlin

 3. Skönt med en härlig promenad till loppisen. JAg känner likadant när man inte har den vanliga kameran med sig. Även om mobilkameran är bra så blir det en annan känsla när man knäpper med “kameran”. Fina saker du hittade. Snart börjar alla julmarknader, ser så fram mot det 🙂

 4. Asså guuud jag älskar att gå på loppis eller alltinget som vi har här, med massa begagnat – man kan hitta så sjukt mycket fint ?

 5. Åh så mysigt det låter, älskar verkligen att spela brädspel tillsammans alltid så trevligt och rogivande att göra ☺️ men vad smart att sätta brickan på bordet med kryddor på måste ju bli jätte praktiskt, vilka fynd du gjort??

 6. Tyvärr så blir det lätt att man bara använder mobilkameran vilket är synd. Är jag på resande fot får dock alltid systemkameran följa med. Grattis till dina loppisfynd!

 7. Så fina grejer du fick med dig hem från loppisen! Marmornbrickan var ju jättefin där med salt och allt på! Låter som du hade en fantastisk dag fina du<3
  Tina recently posted..Veckans..

 8. Loppis är alltid så roligt att gå på. Är verkligen någonting givande och ekonomisparande med tanke på vad det kunde kostat i nypris. 😉

 9. Vilka fina fynd, man kan verkligen hitta så mycket bra på loppis och second hand! ^^ Och är likadan med att inte ta med mig systemkameran, undrar verkligen varför jag inte gör det oftare, haha!
  Alice recently posted..Min sambos födelsedag

 10. Så kul med loppis, fina fynd Du gjorde.
  Jag hade tänkt gå på loppis i lördags… men så började vi grejja här hemma å plötsligt var klockan stängningsdags 😉 vi ska renovera å ändra om i tvättstuga & duschrummet så nu håller vi på att rensa å riva.

  Jag var oxå bättre att ta med kameran tidigare, ja bara typ för ett år sedan tog jag typ 90% av alla bilder med kameran å numera blir det snudd på 100% mobilbilder.

  Trevligt att umgås å bara vara…

  1. Ja verkligen :D. Visst gjorde jag det, tycker det är så himlans kul att loppisfynda :D. Åh förstår så kan det ju vara. Detta var en gårdsloppis så då är det ju lite annat :D.

 11. Vilka två härliga fynd! Älskar verkligen loppisar då man hittar det som man vill ha för en billigare peng 😀
  Trevligt dessutom med att träffa Björn och hans familj och umgås 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: