Ett husdjur jag inte förstår mig på är…

Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag älskar pälsdjur och en hund är en dröm till hemmet. Ovan ser ni mamma och hennes mans fina Nikki. Jag har däremot lite svårt att förstå varför man vill ha en hamster? Nattdjur som springer i ett hjul nätterna igenom. Inte för att det är något fel med det, men för mig känns det som ett märkligt djur. Samtidigt vet jag hur högt älskade de kan vara, så jag misstänker att det nog är så att även hamstrar är härliga djur när man lär känna dem.

Deltagare i novemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Klimakteriehäxan
Ditten_datten
it_is/Anette
Zinnie
Mösstanten
MinResaTumörMittLiv
BP-Computerart
Kraka
Ida
Netti Starby
Annelizzza

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

40 thoughts on “Ett husdjur jag inte förstår mig på är…

 • 21 november, 2019 at 12:46
  Permalink

  Hamster kan jag förstå. Vi har haft ett par stycken genom åren. Däremot förstår inte jag vitsen med ormar och spindlar som husdjur.

  Reply
 • 21 november, 2019 at 13:21
  Permalink

  Jag har haft ett marsvin under min uppväxt, busiga och söta djur tycker jag men idag föredrar jag hellre katt framför marsvin. ?
  Karolineee recently posted..Söndagen

  Reply
 • 21 november, 2019 at 15:30
  Permalink

  Vilken söt vovve 🙂 Hamstrar är söta men jag har lite svårt för det där med att djur sitter i bur, därför skulle jag aldrig skaffa en hamster eller något annat djur heller i bur 🙂
  Lisa recently posted..Eldsjälar

  Reply
 • 21 november, 2019 at 16:20
  Permalink

  Vandrande pinnar, skorpioner, ormar och alla de olika råttorna – ja allt från hamster, marsvin till råttor – går helt bort för min del.

  Reply
  • 22 november, 2019 at 22:20
   Permalink

   Ja gud sånt där förstår jag inte mig på. Eller ja Marsvin och Råttor de kan man ändå lära saker.

   Reply
 • 21 november, 2019 at 17:23
  Permalink

  Jag håller med dig när det gäller hamster. Däremot så är marsvin väldigt sociala och dessutom så sover de nattetid. Dessutom så är de väldigt snälla och visar bara tänderna när de gäspar!
  Znogge recently posted..När jag hade…

  Reply
 • 21 november, 2019 at 17:45
  Permalink

  Jag ville ha en hamster när jag var liten (eller okej, jag ville typ ha alla djur när jag var liten). De var roliga och gulliga. Kan tänka att det är ett bra djur för barn att ha för att lära sig att ta ansvar. Nu har jag en katt, men hade jag haft tid hade jag lätt haft en hund också.
  Annie – Stora Små Äventyr recently posted..Vandring i Kroatien

  Reply
 • 21 november, 2019 at 18:38
  Permalink

  Jag var inne på att jag ville ha en hamster ett tag men är lite emot att ha såna djur i en bur. Vet ej om de mår bra eller dåligt av det men jag tycker typ synd av sådana djur som bor i småburar.. Men när jag ville ha en hamster så tänkte jag att de är söta och mysiga med lagom mycket jobb. 🙂
  Linnéa Engelman recently posted..Torsdagen i en bild

  Reply
 • 21 november, 2019 at 19:06
  Permalink

  Hundar är de bästa djuren tycker jag. Så otroligt tillgivna djur. Nä du hamstrar, vandrande pinnar o råttor förstår ja mig inte på

  Reply
 • 21 november, 2019 at 20:20
  Permalink

  Jag ser en hund på bilden och ingen hamster som du skriver om=)
  Hamstrar har man om man vill ha husdjur men inte får en hund, när jag va mindre ville jag ha en hund och fick en hamster ja och den bet haha nu är jag rädd för gnagare

  Reply
  • 21 november, 2019 at 22:40
   Permalink

   Haha ja som jag skriver föredrar jag hundar, och begriper mig inte på hamstrar :).

   Reply
 • 21 november, 2019 at 21:07
  Permalink

  Hehe kul rubrik. Jag har inte tänkt så som du tänker kring hamster. Mellanbarnet ville ha en hamster när han var mindre. Jag förstår mig inte på de som vill ha ormar och kunde inte tänka mig att ha ödlor. Det tog mig fem år att känna mig okej med ödlor. Nu vill jag inte vara utan dom då de verkligen är små individer. Men ormar däremot, aldrig i livet. 🙂
  Hannas krypin recently posted..Sno andras idéer eller inspireras?

  Reply
  • 22 november, 2019 at 21:30
   Permalink

   Nej ormar och ödlor verkar absolut inte som trevliga djur heller :-o. Alltså usch 😮

   Reply
 • 21 november, 2019 at 23:44
  Permalink

  Drömmer också om att ha hund, hade det ett tag som barn och vill så gärna ha det i framtiden. Men vi har lite för litet nu då vi ju har katter också ? Har inte heller riktigt förstått det här med hamster om jag ska vara ärlig ? Men något jag än mindre förstår är ormar! Men har ju fobi så det är ju inte så konstigt ?
  Yela recently posted..En jobbig dag

  Reply
 • 22 november, 2019 at 00:24
  Permalink

  Jag har nog tänkt lite samma sak när det gäller hamstrar, kanske är för att jag själv inte gillar dem men ja de gör ju inte så mycket. Och hundar är mer närvarande 🙂 Är hundmänniska 😀

  Reply
 • 22 november, 2019 at 04:33
  Permalink

  jag är ju en katt människa ut i fingerspetsarna, men jag gillar andra djur också. Men man får ju mer närhet av en katt eller hund då man inte behöver ha dom i en bur, och dom kan hoppa upp och lägga sig med en i sängen. Men hamstar och liknade djur går det ju ändå att gosa med när man tar ut dom ur buren också. Det jag absolut inte kan förstå det är att folk vill ha spindlar och ormar som husdjur , va ska man med en spindel till liksom. Dock är ju jag livrädd för både spinglar och ormar kanske därför jag absolut inte kan förstå det också haha XD
  jessica recently posted..Vintertröttan slagit till på stort.

  Reply
 • 22 november, 2019 at 08:45
  Permalink

  Jag tror med att hamster kan vara en bra start för ex barn som vill ha husdjur – att lära sig ta ansvar. År ju inte lika mycket att göra som med tex en hund tänker jag?
  Annica recently posted..Samanthas turnerkontroll

  Reply
 • 22 november, 2019 at 09:22
  Permalink

  Jag gillar hundar tycker att dom är så mysiga min mamam har två stycken värkligen trevligt sällskap ❤️

  Reply
 • 22 november, 2019 at 10:38
  Permalink

  Jag hade ett flertal hamstrar när jag var liten och jag gillade dom. Fast ett av gängen, en mamma med tre döttrar, rymde och var totalt puts väck. Jag satte ut mat som försvann på natten. En dag avslöjade dom sig. Såg en springa över golvet och sen försvann hon in i pianot i hålet under en av pedalerna. Öppnade, och där satt fyra nyvakna hamstrar och plirade mot mig. Det luktade inte hallon kan jag säga… Dessutom hade dom gnagt söner ett fiss 😀

  Men ett husdjur jag inte förstår mig på är detta:

  https://amadecasa2009.wordpress.com/2009/07/23/husdjur_man_bor_undvika/

  Nej, en säl i badrummet är inget jag rekommenderar 😀
  Ama de casa recently posted..På hemmaplan då?

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: