Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Informationsteknik Specialpedagogprogrammet

En underbar människa, och att förstå att det är sant.

Jag tror knappt att det är sant, men jag är tillbaka på min blogg igen. Min blogg, min sida. Min lilla oas och någonstans en bebis och vän. Jag förstår knappt att det är sant. I förrgår skrev underbara Elisa till mig och sa att hon kunde prova att se om hon kunde kolla in i filerna för att återskapa ett login. Jag sa att det fick hon gärna göra, eftersom jag skulle ner till Västerås och högskolan idag la jag mig igår kväll i samband med att Elisa började fixa med bloggen. Så vid halv tio ungefär såg jag i morse att Elisa hade lyckats återskapa ett login åt mig. Förstår ni?! JAG är tillbaka på min blogg, jag vet inte hur jag någonsin ska kunna tacka Elisa. Men jag är så himla glad över detta, vilka bloggvän jag har.

Jag ligger i skrivande stund på Scandic hotell i Västerås. Har tidigare för över de inlägg jag la in i andra bloggar för att ni som säkert undrat vart jag varit ska förstå vad som hänt. Men skriver en kort version här nedan så du som inget vetat innan kan läsa ikapp.

I lördags började min blogg bete sig märkligt. Jag försökte göra något åt temat, men det blev bara värre. Fick då upp om en demo pro som skulle kunna ta bort hela temat. Jag tänkte att detta låter ju bra, vad jag missade var att just denna knapp skulle radera HELA bloggen. Alla inlägg, alla kommentarer och verkligen allt. Sidan var helt BLANK! Jag hamnade i chock, skrev till mitt webbhotell som försökte återskapa filen men det gick inte på lördagen. Först på söndagen hade de lyckats återskapa allt från den 3 december. Det var då chocken hände, jag kom inte in på min sida. Det stod att min blogg saknar användare och INGET av mina lösenord fungerade. Skrev till webbhotellet som berättade att det saknades koder i min databas och att det därmed var kört för mig. Det enda rådet de kunde ge var att kopiera och klistra in ALLA inlägg från bloggen till Word typ. Över femton år av bloggande att kopiera och klistra in, jag var som i en chock. Kände mig som jag gick igenom en rejäl sorg. Accepterade att det var som det var på tisdagen. Kände mig så ledsen, som att jag blivit bestulen på en del av mitt liv. Svårt för andra att förstå men precis så kändes det för mig. Så när Elisa frågade om hon fick prova ta sig in sa jag genast ja, och tänk att hon lyckades. Jag kommer alltid vara evigt tacksam för den saken, femton år av mitt liv är räddat. Min oas, min blogg mitt ställe. Det här känns så underbart att få ha tillbaka igen.

32 Comments

 1. usch ja förstår hur u menar min knäppade sej ju innan gnom fb så usch ja va hysterisk det är som en bebis man skriver ändrar fixar o framför allt massa bilder om ens liv som tom är om en dagbok
  tur det löst sej

 2. Men åh så roligt att läsa! Vilken lycka och vilken lättnad för dig! Helt fantastiskt att Elisa kunde hjälpa dig att få tillbaka din kära blogg! Hjälpsamhet, vänskap och skicklighet när den är som bäst <3
  Jag kan berätta att jag miste en blogg för längesen. Jag hann inte blogga så länge som du, utan hade väl haft den något år kanske när hela plattformen plötsligt blev ”övergiven” och ingen kunde logga in längre. Det kändes väldigt hårt, som om ens inlägg hade blivit konfiskerade.

 3. Så underbart att läsa och vilken stjärna som kunde hjälpa dig med detta. Kan verkligen tänka mig att du är överlycklig och att allt bara skulle försvinna, alla dessa år av bloggande vore helt fruktansvärt. Så glad för din skull fina du ❤

 4. Vilka helt underbara nyheter! Är så otroligt glad för din del, och jag förstår precis hur du känner. Tycker Elisa är helt suverän (och kunnig), Blogglandia med sådana hjälpsamma människor är ju helt fantastisk:-)

  Japp, jag undrade vart du tagit vägen, men kom mig inte för att mejla – sorry!

  Nu ska jag illa kvickt ändra länken på min blogg tillbaka till den gamla vanliga adressen som du återigen kan ”njuta av”.

  Gissar att du sover riktigt gott i natt:-)

 5. Åh så himla skönt att höra att det löst sig & att du är tillbaka här igen, verkligen så fint av Elisa att hjälpa! Så glad för din skull vännen ? Helt fantastiskt va fina människor det finns i bloggvärlden!

 6. Det var verkligen fenomenalt goda nyheter och så fantastiskt att Elisa kunder vara behjälplig. Förstår att du är så glad för det. Nu hoppas jag att allt ska fungera planenligt utan störningsmoment framöver.

  Trevlig lucia!

 7. Vilken mardröm det måste ha varit, för mig skulle det likna det. Tycker inte att det är ett dugg konstigt att du blev ledsen, det hade jag blivit och tänk vad ett tryck kan påverka hela ens liv.

  Att sitta och kopiera femton år går inte, kanske i praktiken ja, men du förstår vad jag menar. Väldigt glad för din skull att bloggen kom tillbaka och ännu mer fantastisk att Elisa kunde hjälpa dig!

  Ha det gott!

 8. Jag förstår verkligen din fasa där! Men OJ vad skönt att du är på banan igen – tack gode gud för Elisa!

  Ha nu en riktigt fin Luciadag och andas ut efter den där hemska pärsen.

 9. Vad underbart att det löste sig!! Verkligen fint av henne (och rackarns duktigt!) att fixa det. Förstår hur det måste känts när allt försvann, fast för dig säkert mycket värre eftersom du bloggat så himla länge. Konstigt däremot att det kan bli sådär, hur man kan ta bort bloggen så lätt bara genom att fixa med temat. Det borde de som gjort temat VERKLIGEN ändra på..!
  Kul i alla fall att du är tillbaka 😀 ♥

  1. Åh ja verkligen, kommer vara evigt tacksam mot henne för det här. Är så oerhört glad över att hon kunde ta sig in :). Ja eller hur helt sjukt att ett tema kan göra sånt 😮

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa