Jag har brutit ett ben i kroppen, sant eller falskt?

Jag kör en bloggutmaning i december. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jo visst har jag gjort det. När jag precis börjat ettan hade jag min lillasyster på ryggen och lekte häst. Jag sprang ner för backen och ramlade, syrran hamnade på mina axlar och det gjorde helt galet ont. Jag minns det ännu, försökte röra armen men det gick inte. Vi åkte till akuten och det visade sig att jag brutit nyckelbenet. Många år sedan men endaste benet i min kropp som någonsin varit brutet.

Deltagare i decemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Ditten_datten
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette
corkystyle
Zinnie
Amandizan

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

19 thoughts on “Jag har brutit ett ben i kroppen, sant eller falskt?

 • 29 december, 2019 at 11:57
  Permalink

  Usch och fy!
  Jag har aldrig brutit något ben i kroppen och hoppas att jag slipper att få testa det. Jag och familjen har klarat oss även den här veckan som vi har spenderat i Sälen. 😊
  Anna recently posted..Se upp i backarna!

  Reply
 • 29 december, 2019 at 13:12
  Permalink

  Jag har ej gjort det, men säkert varit n öl ra som jag ej vet om

  Reply
 • 29 december, 2019 at 13:20
  Permalink

  Jag har ej det, men säkert varit nära fast jag ej vet om det. Dock har jag slitit av sena i låret en gång, gjort extremt ont.

  Reply
 • 29 december, 2019 at 18:00
  Permalink

  Jag har brutit armen en gång när jag var liten och ramlade ned ur ett träd. Eller ja, det var inte jag som bröt den egentligen, det var doktorn. Dom första röntgenbilderna visade på en spricka, men han ville ha från nåt annat håll. Mellan första och andra röntgen så vred, klämde och bände på armen och det gjorde skitont! När dom nya bilderna kom så var armen tvärt av…

  Även om det var akuten många gånger när jag var liten så är det det enda ben som jag (doktorn!) har brutit. 🙂
  Ama de casa recently posted..Skyltsöndag – ???

  Reply
  • 29 december, 2019 at 23:30
   Permalink

   MEN AJ, och det där låter ju inte klokt att doktorn gjorde :-o. Att bryta av armen på någon så där! Och dessutom ett barn 😮

   Reply
 • 29 december, 2019 at 18:36
  Permalink

  Men usch. Låter ju jätteont. Har inte brutit nåt ben faktiskt men när jag var mindre har jag stukat en tå. Trampat snett så jag fick problem med ett knä i nån månad men det hade inte gått ur led i alla fall men hade otroligt sjukt ont. Ramlat så jag stukat två fingrar som jag inte kunde böja på på jättelänge…såg lite konstigt ut. Vtecknet hela tiden liksom xD men ont gjort det.

  Reply
  • 29 december, 2019 at 23:29
   Permalink

   Ja fy det var ingen härlig upplevelse precis. Åh fy det har jag hört ska göra jätteont med 🙁

   Reply
 • 29 december, 2019 at 18:42
  Permalink

  Outch! Det måste ha gjort förbaskat ond! Tur att du inte fick några bestående men.
  Själv har jag “bara” brutit båtbenet på högerhand. 6 veckor i gips. Då jag är högerhänt fick jag lära mig använda den vänstra tassen. Det gick bra, men jag lärde mig aldrig skriva med vänster hand.
  BP recently posted..Skyltsöndag #242

  Reply
  • 29 december, 2019 at 23:28
   Permalink

   Ja men det gjorde det, minns ännu hur det kändes och då var jag ett barn :-p. AJ det där låter fruktansvärt smärtsamt det med 😮

   Reply
 • 29 december, 2019 at 19:19
  Permalink

  Jag skulle tror att det är sant, har typ inte alla det någon gång 😅

  Reply
 • 29 december, 2019 at 23:17
  Permalink

  Jag har aldrig brutit något men ett får sparkade av senan i tummen, den fick hämtas vid armbågen… Operationen gjorde jag vaken då jag inte ville tillbringa natten på sjukhus… Den sista kvarten var djävulsk i smärta då det snört åt armen så inte bedövningen spred sig i kroppen…Fick sedan veta att de gjorde operationen längre än de får…Men allt bra senare, tummen läkte och kunde brukas som förut…
  Kort recently posted..Älskade höns 💗

  Reply
  • 29 december, 2019 at 23:25
   Permalink

   Åh fy jag sitter här och riktigt “känner” smärtan och sedan måste jag säga WOW att du var vaken, det var verkligen något jag själv inte ens kan föreställa mig att vara i sådant läge.

   Reply
 • 30 december, 2019 at 01:14
  Permalink

  Ajaj det måste ha gjort väldigt ont att göra illa nyckelbenet. Hört att det ska göra riktigt ont. Skönt dock att det inte blev fler brutna ben 🙂

  Reply
  • 30 december, 2019 at 08:25
   Permalink

   Jo det gjorde ont, men är många år sen nu 😅. Håller med, är glad att deg är enda gången jag brutit något.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: