Äger du en spark?

Jag kör en bloggutmaning i december. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Nej jag äger tyvärr ingen spark, men jag skulle gärna vilja göra. Tyvärr är det väl inte världens bästa sparkföre här i Falun kan väl erkännas. Men att åka spark är sån där sak som får mig att tänka på barndomen. Jag brukade åka spark med min mormor, satt fram på den där lilla sitsen medan hon skjutsade mig. Jag älskade det, snön som var under sparken och den där känslan när man satt där och såg vinterlandskapet swisha förbi samtidigt som man hade sina fötter tryckta mot sparkens framsida.

Åh vad jag saknar dig mormor, jag saknar att prata med dig. När jag minns allt vi gjort tillsammans värms mitt hjärta upp, för just du har skapat minnen i mig som är så vackra att ingen någonsin kan förstå den kärlek jag känt för dig.

Deltagare i decemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Ditten_datten
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette
corkystyle
Zinnie
Amandizan

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

48 thoughts on “Äger du en spark?

 • 30 december, 2019 at 08:09
  Permalink

  Alltså jag har både ägt och åkt spark. Men här är det inte lönt med vinterssaker. När jag var liten fanns det snö och man kunde få pulkor och skidor i julklapp. Nu är det typ aldrig snö här, kommer det så varar den oftast endast 14 dagar. Gott nytt år!
  Morgan recently posted..Mars 2019.

  Reply
 • 30 december, 2019 at 09:15
  Permalink

  Spännande får mig också att tänka på barndomen. Intecalltid spark som liten och jag tror min gamla spark står kvar hemma hos mamma och pappa men just nu går det verkligen inte att åka.
  Mina recently posted..En bra dag på Globen

  Reply
  • 1 januari, 2020 at 23:35
   Permalink

   Så fint att du hade en som barn, insåg för ett kort tag sedan att jag hade en som barn också. Det skulle vara roligt att se om den finns kvar hos mamma 🙂

   Reply
 • 30 december, 2019 at 09:42
  Permalink

  Håller med dig om att det där med åka spark väcker minnen. Förstår att du saknar din mormor, jag saknar min mamma och pappa jättemycket. Min pappa var alltid ute och åkte spark, skridskor och pulka med mig. Kram <3
  Lisa recently posted..Mina bästa bilder 2019

  Reply
 • 30 december, 2019 at 10:16
  Permalink

  Ja, det gör jag, men det är ytterst sällan vi kan använda den här i söder…
  eval8 recently posted..Vår jul

  Reply
 • 30 december, 2019 at 10:35
  Permalink

  Åh, att ta sparken till affären med mormor är ett kärt barndomsminne även för mig! Får alltid så mycket nostalgikänslor när jag ser en spark 🙂
  Amanda (Swedish Passport) recently posted..Merry Christmas!

  Reply
 • 30 december, 2019 at 11:13
  Permalink

  Att åka spark är verkligen hur mysigt som helst men med tanke på att vi nästan aldrig har snö har vi ingen spark heller. Vilka fina minnen du har från sparkturerna med din mormor <3
  Znogge recently posted..I går vid lunchtid…

  Reply
 • 30 december, 2019 at 11:29
  Permalink

  Förstår att minnena kommer tillbaks ÄNNU mer när du tänker på dom där sparkfärderna med mormor.

  Jag har ingen spark nu (sparkföret är nog ännu sämre här än i Falun 😉 ) men jag har ägt flera (dom blev större vartefter jag blev det ;-)). Uppe i Västerbotten var det oftast inget fel på sparkföret. Utom på den del av gågatan genom Skellefteå som var eluppvärmd. Fy tusan vad det lät när folk drog sina sparkar där!
  Ama de casa recently posted..Det är viktigt att hålla måttet…

  Reply
  • 1 januari, 2020 at 23:33
   Permalink

   Åh ja så är det ju :). Så härligt att du hade förr. Haha nej tror inte att det är det lättast med spark där du är? Om du inte skulle skaffa dig en med hjul då haha 😉 😀

   Reply
 • 30 december, 2019 at 11:30
  Permalink

  Jag äger ingen spark men som liten hade jag en..och egentligen borde jag ha en spark här för vi har rätt mycket snö 🙂 Men när använder man den liksom hahah 😀 Gud ja e mer än nöjd med denna helg även om det fanns någon som bossade runt en och höll på som en jävla chef, sånt stör jag mig på men visa mig starkare genom att göra det jag skulle ..men så less på såna..nåja helgen är över och jag har gjort mitt 🙂 Ja de hade även bakat till gamlingarna så vi personalen fick smaka tårta också 🙂 Verkligen festligheter 🙂 Ja jag ska njuta rejält nu när jag är ledig, sett framemot de här dagarna 🙂

  Reply
 • 30 december, 2019 at 12:02
  Permalink

  Jag äger ingen spark jag heller. Men jag åkte sprak med min mormor som liten. Tänk så fina minnen som vi har att tänka tillbaka till. Vad gör man med den här saknaden? Kommer det någonsin bli bättre? Hjärtat värms verkligen när jag tänker på allt som jag och min mormor gjorde tillsammans. Kram ❤️
  Jennysvardag recently posted..Spontan köp på Ikea

  Reply
  • 1 januari, 2020 at 23:30
   Permalink

   Så mysigt :D. Visst är det så att ha fina minnen som något extra. Vi får värda dem ömt 🙂

   Reply
 • 30 december, 2019 at 12:40
  Permalink

  Har aldrig heller ägt en spark men minns att en vän hade det när vi var sådär åtta, nio år.

  Nu är snön rätt frånvarande mellan sjöarna men vem vet, kanske man ramlar över en någon gång.

  Beklagar sorgen över din mormor, har förstått att du stod henne nära och det gör ont.

  Vill ändå önska dig ett gott nytt år 🙂 och du.. ta hand om dig nu.

  Reply
  • 1 januari, 2020 at 23:37
   Permalink

   Så mysigt :D. Förstår det, är ju lite så där med snö och vintern överlag känns det som. Ja hon stod mig verkligen jättenära. Hon är otroligt saknad. Gott nytt år till dig med <3

   Reply
 • 30 december, 2019 at 12:56
  Permalink

  Det där med sparkar får en att tänka på barndomen. Bodde i Sollefteå som barn och där var det en självklarhet med att äga en spark.

  Reply
 • 30 december, 2019 at 16:34
  Permalink

  Jag äger inte heller någon, men kommer ihåg hur kul jag tyckte det va att åka när jag va liten 🙂

  Reply
 • 30 december, 2019 at 17:02
  Permalink

  Jag har nog aldrig ens åkt/kört spark tror jag?

  Reply
 • 30 december, 2019 at 18:45
  Permalink

  Jag har aldrig åkt spark faktiskt! Förstår att du saknar din mormor! Så fint skrivet! ❤️Ha ett fantastiskt avslut på 2019 så hoppas jag du får en toppen start 2020 fina du!❤️
  Tina recently posted..Årsreume del 1

  Reply
 • 30 december, 2019 at 19:32
  Permalink

  Jo yes självklart har jag en spark 🙂

  Jag saknar att få prata med min far,
  ibland pratar jag med honom inne i mitt eget huvud… speciellt när jag är ute med the dogs å ser djur eller spår från djur, jag saknar honom så det gör ont.

  Reply
  • 5 januari, 2020 at 19:10
   Permalink

   Så underbart :D. Önskar man kunde åka det här :). Åh förstår det. Jag pratar så med mormor också 🙂

   Reply
 • 30 december, 2019 at 20:05
  Permalink

  Jag har ägt flera sparkar tidigare, när jag var liten gjorde vi sparktåg och körde utför branta backar, det slutade alltid med att sparkarna och vi föll kiknande av skratt i snödrivorna 🤣 Jag och min tvillingbror band även fast våra tefat i släden när pappa körde till ladugården några km bort, de svängde hit och dit och man trillade alltid av, men så kul 🤣 Min barndom minns jag mest som kul saker vi hittade på och föräldrar som inte stoppade oss, alltid rödkindade och snoriga 🤣
  Kort recently posted..Släktträff 👏🥰

  Reply
  • 5 januari, 2020 at 19:13
   Permalink

   Åh vilka härliga berättelser du delar med dig av. Blir alldeles varm, tänk ändå barndomens glädjande lekar 😀

   Reply
 • 30 december, 2019 at 20:44
  Permalink

  Åhh jag förstår att du saknar din mormor! Ibland kan man sakna så det gör ont… Jag äger tyvärr inte heller någon spark men min kusin hade en röd när vi var små & jag verkligen älskade den!

  Reply
 • 30 december, 2019 at 20:52
  Permalink

  Har faktiskt aldrig åkt spark, men det ser så roligt och mysigt ut! ^^ Jag saknar också min mormor. <3
  Alice recently posted..Årsresumé 2019

  Reply
 • 30 december, 2019 at 21:11
  Permalink

  Jag äger ingen spark men jag fick precis som du testa som barn. Det är inget vidare sparkföre här heller och dottern var så missnöjd idag över snön som lyser med sin frånvaro. Vilket fint minne från din mormor, jag förstår att du saknar henne oerhört mycket. <3
  Hannas krypin recently posted..En hälsokur

  Reply
 • 30 december, 2019 at 21:14
  Permalink

  åhh jag önskar så jag hade fått fler år med min mormor, hon var min stora idol när jag var liten <3 låter verkligen som ni hade en sån fin relation till varandra du och din mormor <3
  jessica recently posted..Att lyckas skapa balans i livet

  Reply
 • 30 december, 2019 at 21:35
  Permalink

  Det är så fint att läsa dina minnen som du har av din mormor. Hon måste ha varit något alldeles extra att du hade så starka band till henne. Var glad och tacksam för alla dessa minnen, äen om det smärtar att hon inte finns där för dig längre.

  Har faktiskt aldrig åkt spark, varken som “passagerare” eller som förare. Men om jag tittar på bilder/filmer där folk åker spark så ser det verkligen himla roligt ut.
  BP recently posted..Glad måndag

  Reply
  • 1 januari, 2020 at 23:29
   Permalink

   Ja hon var verkligen en person som betytt så mycket för mig. Min andra mamma, hon har haft en plats hos mig som varit otroligt viktig :).
   Åh du kanske får åka spark någon gång? 😀

   Reply
 • 1 januari, 2020 at 18:40
  Permalink

  Ja, det hade ju varit jätte roligt att ha en spark. Vad roligt att ta till affären hehe. Men nej, jag äger inte heller en spark och kan tänka mig att jag aldrig kommer att göra heller 🙂

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: