Jag kör en bloggutmaning i januari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Nej inte mer än att jag brukar plocka ner julgranen och julsakerna. Jag har liksom aldrig dansat runt granen heller. Eller jo under skoltiden, var väl då man hade julgransplundring men inget innan och efter det. Vet inte ens om folk brukar ha sånt hemma? Eller det kanske man har?

Deltagare i januariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Madelena
Lise-Lotte
Ditten_datten
corkystyle
Stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette
Kraka
BP-Computerart
zinnie.se
Linda Sofie Olsson
LCHFtrollet

36 kommentarer

 1. Jag var på julgransplundring mycket när jag var liten. Men nu har jag inte vart på det. Inte ens med Loui. Jag gör som du, lägger ner alltid och ställer bort. Du måste ta dig tid att se Gilmore girls. Det är en sån härlig serie 🙂
  Jennysvardag recently posted..Lite lek ute

 2. Sist jag dansade runt en julgran var nog när man var liten knodd & bodde hemma hos mamma! =) Jag och sambon har ingen julgran då vi bor så litet och oftast är borta över jul 🙂

 3. Jag har ingen hemma hos mig (inte så kul när man bor själv) men på jobbet har vi. Mamma & pappa har en liten hemma mest för min brorsdotter som är 2 år 😍 det är ju trots allt lite mysigt 🙂

 4. Nej nån julgransplundring har vi inte här hemma.
  Minns en mycket traumatisk sådan när jag väl var en 5-6 år. På pappas jobb dansade vi ut granen och det var jättemycket folk. När vi kom till sången där man ska para ihop sig två och två medan man sjunger “När var tar sin så tar jag min och så blev trollet utan”.
  Givetvis blev jag utan… Så fortsätter sången med:
  “HA, HA! HA, HA! För ingen ville ha na’ “.
  Guuu vad ledsen jag blev och det sitter tydligen i ännu eftersom jag aldrig har glömt det 🙂
  Ama de casa recently posted..Hemresan från Calpe – Polop

  1. Nämen fy vilket minne och så himla hemskt att utsätta ett litet barn för sådant :(. Alltså det där gör ont i mig att läsa, snacka om att verkligen förlöjliga någon och utsättas för sånt där. Nej usch det där gör ont att läsa :(. Stackars, förstår att det känns ännu <3.

 5. Här hemma har vi i varje fall inte julgransplundrig, eller dans kring gran. Granen har ju alltid stått i ett hörn i vår lägenhet men nästa jul står den nog mitt i rummet i vårt tilltänkta kontor & bibliotek. Då tror jag iallafall att My kommer att dansa kring granen för det har hon sett att de gör på Lotta på Bråkmakargatan!
  Moa Larsson recently posted..14 RÄTTER EN TISDAG

 6. Vi har aldrig haft traditionen hos oss heller men jag har ett minne av julgransplundringar från min skoltid. Det kan också ha varit så att min klasskompis som fyllde år i början av januari hade det på sitt kalas.

 7. Nej vi brukar inte ha det hemma men vi åker till grannbyn och dansar ut den där. Det brukar vara fika, lotteri och tomten kommer på besök.. Ungarna älskar det ❤️

 8. Vi har inte heller julgransplundring hemma.
  Orkar inte med sånt.. haha… jag tar ner granen så fort jag kan när barnen inte är hemma och sen väntar vi glatt ett år till nästa gång vi ska fira jul.

  kram kram

 9. V har aldrig haft julgransplundring. Konstigt egentligen då jag älskar allt som har med fest att göra. Kanske ska fixa till nästa år? då är ju barnbarnen snart 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: