Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När var första gången du gick på bio?
 2. När var första gången du gick på zoo?
 3. När var första gången du köpte en cd-skiva?
 4. När var första gången du åkte skidor?
 5. När var första gången du använde internet?

När var första gången du gick på bio?
Det var nog när jag såg Lilla Sjöjungfrun. Jag vill minnas att det var den första biofilm jag såg. Det var vad jag vill minnas tillsammans med pappa och min lillasyster.

När var första gången du gick på zoo?
Det vet jag inte? Tror att jag var ganska liten, har några bilder därifrån men minns inte vart det var.

När var första gången du köpte en cd-skiva?
Det var Rednex och en cd-skiva med lite ballader bland annat Love hurts, då jag gillade tv-serien Scarlett som var en serie som handlade om Scharlett Ohara från Borta med vinden, alltså någon fortsättning. Detta var när jag gick i 4:an och jag var då 11 år och det var 1995.

När var första gången du åkte skidor?
Med skolan åkte vi skidor, längdskivor då och det måste varit när jag var 7 år.

När var första gången du använde internet?
Det var när jag gick i 7:an. Vi satt i datasalen och sökte efter snygga killar som Taylor från musikgruppen Hanson eller Leonardo Dicaprio. Man skaffade även hotmail och mailade fram och tillbaka.

27 kommentarer

 1. Disse svarene kunne like gjerne mine døtre ha skrevet! 🙂 Du er vel på alder med dem, har ei på 30 og ei på 34. Morro å se svarene til de forskjellige aldersgruppene her. Ønsker deg en fin weekend.

 2. Så bra att inte du heller minns så noga, du som är så mycket yngre. Jag hade väldiga problem med veckans kom-ihåg….
  Trevlig helg!

 3. Jag måste säga att jag beundrar att du minns allt det där 🙂 Kul att läsa, ha det så gott i helgen nu <3

 4. Du kommer ihåg betydligt bättre än de mera äldre deltagare kan jag säga;-) Skrattade gott åt många av deras (inklusive mina egna) svar.
  Sedan kan jag inte låta bli att fundera Leonardo Dicaprio. Såg honom för första gången i filmen “Titanic” och alla tyckte att han var sååååååå snygg. Det har jag konstigt nog aldrig tyckt;-)

 5. jag har väldigt svårt med årtalen. men ibland kan jag se gamla foton för mig och då vet jag på ett ungefär. mitt första biominne är också tillsammans med pappa

 6. Hmm… När jag gick på högstadiet fick jag för första gången se (och testa) en miniräknare. Kollade storögt och imponerat på den. Sen fick vi återgå till räknestickan… Haha! Internet… Då var jag nog liiite äldre 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: