Dark Mode Off / On
Reklam

Lets play the game.

Inlägget är i reklam för Spelkonto.com

Jag tror att alla någon gång haft tankar kring spel och spelande. Det är verkligen blandade åsikter kring ämnet och det är inte direkt konstigt att det väcker så många tankar hos människor. Samtidigt som spel kan vara roligt och spännande, kan det även för andra betyda att det blir ett beroende. Därför är det viktigt att om du väljer att spela göra detta ansvarsfullt, stanna upp och fundera spelar jag nu för att det är roligt eller för att jag hoppas på att vinna?

Att spela måste alltid ske ansvarsfullt, det är därför jag anser att det är väldigt viktigt att om du väljer att spela läser på om olika spelkonton, samt är väl införstådd med vad varje spel betyder och funderar kring om det är bra eller dåligt för just dig. Spel ska vara något som är roligt, men absolut inte medföra att du hamnar i ett beroende. Jag tänker att det kan vara bra att kanske sätta upp en budet för spelande, du bestämmer att du endast får spela för max 500 per månad. På så sätt kan du fördela ut 500kr på fyra veckor och sedan vet du att detta är endast vad du får använda, på så sätt blir spelandet ansvarsfullt samtidigt som du inte riskerar att spela för mycket.

Något som de flesta människor borde bli bättre på generellt är att fundera kring sin budget på allt. Sätt upp en summa på saker och fundera sedan på hur mycket du får lägga på allt. Mat varje månad, kläder, hygien, nöjen samt räkningar förstås. Det som du använder skall alltså vara precis det du kan använda, inte vara och ta lite på matkontot för kläder utan du måste verkligen tänka till där vad som varje summa ska gå till. På det sättet blir det lättare att säga ja och nej till olika saker. Någonstans tror jag också att det är på ett sådant sätt man även kan spela ansvarsfullt eftersom det medför att spelandet blir begränsat och du då heller inte kan ge dig själv orsaker till att ta något.

Jag spelar sällan själv, men däremot så ska jag erkänna att detta med budget är något jag måste bli bättre på. Helt enkelt för att det är lätt att man tar från en sak till en annan ibland. Nu är kläder något jag köper sällan så mycket från klädkontot går till nöjen istället. Men mina nöjen är främst loppis och just nu går jag inte på det heller. Så ja, jag är nog ganska bra på att tänka på budget ändå. Så spela säkert genom att ha en budget tänker jag, det gör det både roligare och tryggare.

2 Comments

  1. Jag spelar inte jag tror att de är beroende framkallande faktiskt å då är de svårt att ta sig ur det dessvärre jag lägger hellre pengar på kläder, saker till hundarna o inredning mat Mm 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: