Dark Mode Off / On
Reklam

Ekonomitips.

Inlägget är i reklam för Ekonomitips.nu

Ekonomitips

Alla har vi någon gång tankar kring ekonomin, speciellt just nu kan jag tänka mig att just ekonomin börjar vara en liten oro i magen för många av oss. Hur kommer marknaden att se ut så här efter börsen som rasat och att många företag säger upp sin personal? Många så företagare slår igen och det blir onekligen inte speciellt enkelt att leva utifrån de levnadsvillkor vi haft tidigare.

Så hur ska man då ens tänka på att Investera i lågkonjunktur? Även om det faktiskt känns helt orimligt att börja tänka på sin ekonomi när man blivit uppsagd är det nog precis just då man ska tänka allra mest på sina pengar. Att planera sin ekonomi långsiktigt och att sätta upp tydliga mål, så fortsätt betala in till aktier eller fonder och försök att blicka framåt det är otroligt viktigt så här i dessa tider. Om man satsar med de små medlen nu kan det faktiskt vara en vinst för dig i framtiden, för efter en lågkonjunktur kommer alltid en högkonjunktur. Visst den kanske inte kommer omedelbums men den kommer, då är det viktigt att du sitter där och har sparat lite. Kanske just din aktie är den som då skjuter i höjden och du sitter där med pengar som du tidigare inte visste att du hade.

Det är absolut inte ett roligt läge nu för någon. Jag hör om hur pengarna minskar varje dag, och min tonåring kom hem och sa att han minsann skullle passa på att köpa aktier nu när det är billigt. Där kan man verkligen tala om någon som redan nu tänker långsiktigt. Han är femton år och börjar gymnasiet till hösten, jag hade inte alls tänkt i samma banor som han i den åldern men pengar är något han finner intressant så jag är samtidigt inte förvånad att det är just hans mål.

Jag lider så med alla som blir uppsagda just nu, det är absolut inte något man önskar någon. Att behöva gå från sitt jobb och in i A-kassan. Att inte veta vad som väntar utanför dörren och i den nya världen. Jag lider med alla småföretagare som sitter där och ser sina drömmer krossas för att pengarna försvinner och kunderna upphör att komma. Det är samtidigt vi kunder som kan styra ekonomin så handlar vi behåller vi inte bara våra företag utan vi får också in pengar. Det är lite märkligt det där med konsumtion, allt handlar om tillgång och efterfrågan och det är vi som konsumenter som styr marknaden.

Visst jag springer inte heller runt på stan just nu, nej jag håller mig likt så många andra hemma för att slippa bli smittad, men jag stödjer lokala handeln genom att beställa mat eller att bara fundera på mina inköp. Det är nu det är viktigare än någonsin att sponsra de butiker som är viktiga för oss. Kanske allra mest nu när det kommer begränsas med femtio personer som max på olika platser, ja förutom skolan och butiker förstås. Hur som helst gå in på Ekonomitips.nu och läsa på lite kring din ekonomi, det är viktigare än någonsin just nu.

6 Comments

 1. Fint porslin och det ser riktigt gott ut! Fram till jag var 30 var jag helt ointresserad av att laga ny och äta. Sen vände det och jag började att tycka det var roligt att laga mat ibland. Om jag hittade ett bra recept. Vid 40 vände det ännu mer och det blev ännu roligare…fast inte. varje dag.
  Att duka med olika porslinet piffar upp och gör en glad. Jag önskar att ha plats till fler serviser.
  Kram Kajsa

 2. Vad roligt att han blev glad när du lagade maten 🙂 Jag älskar att äta fisk kul att han tyckte om fisken du lagade 🙂

 3. Jag älskar fisk och Rödspätta=) Imponerande att du fick till det så att även sonen tyckte det var uppskattat!!
  Trevlig lördag <3
  Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: