Äter ni söndagsstek?

Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

När jag var liten brukade vi åka till min mormor och morfar i Maggås och äta älgstek. Jag tror att det kan ha varit en del gånger vi åt det på söndagar eftersom vi oftast åkte hem efter det. Jag minns hur gott det var, min morfar var jägare så det föll sig nog ganska naturligt att äta mycket älg när jag var barn.

Men det blir ingen söndagsstek idag för den sakens skull. Jag har inte ätit sådant på många år.

Deltagare i aprilutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Marianne
Zinnie
Kraka
Louise
Karoline
Netti Starby
Min resa tumör mitt liv
Hannas krypin
En jordemors liv och lustar
Louise
Geddfish
Tanthuset
Lotta
Snabela

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

62 thoughts on “Äter ni söndagsstek?

 • 5 april, 2020 at 12:11
  Permalink

  Vi äter sällan söndagsstek men vi har köpt en stor oxbit som ska malas idag=)
  Älgstek är gott men har inte ätit det sedan jag blev bjuden av min farbror. Ta hand om dig <3
  Kram

  Reply
 • 5 april, 2020 at 12:13
  Permalink

  Alltså älgstek med potatis, sås, rödbärsgele och sallad🤤 finns inget godare 👌

  Reply
 • 5 april, 2020 at 12:30
  Permalink

  Vi har faktiskt stek lite då och då på söndagar. Jag tycker det är god och prisvärd mat men varje söndag blir det absolut inte.

  Ha en fin söndag!

  Reply
  • 9 april, 2020 at 17:21
   Permalink

   Visst är det så :). Väldigt gott, vet inte varför jag inte äter det som vuxen dock. Kanske är det en tradition som börjar försvinna?

   Reply
 • 5 april, 2020 at 13:00
  Permalink

  Åkte också till mormor o morfar när jag var liten o åt söndagsstek, älskade det!! <3 Porterstek med portvinssås, mums <3

  Reply
 • 5 april, 2020 at 13:19
  Permalink

  Vi åt typ också söndagsstek ibland hemma när jag var yngre och då och då hemma hos min mormor och morfar när jag också var yngre. Men annars tänker jag aldrig på söndagsstek 🙂

  Reply
 • 5 april, 2020 at 14:59
  Permalink

  Det fanns olika mattraditioner oss mor- & farföräldrarna när dom levde men just stek vet inte. Vissa åt det va det nu va för konstig maträtt men visa ville / våga inte haha

  Reply
 • 5 april, 2020 at 16:15
  Permalink

  Gud va Gott med älg 🙂 ja älskar det! Idag gjorde jag korv i ugn – min specialare 😉 nomnom! Vi hade då jag var liten, fredagar där vi åt Stinas kyckling o ris 🙂 varje fredag typ de tyckte ja var sååå gott
  Tess recently posted..MIN KORV I UGN OCH RIS

  Reply
 • 5 april, 2020 at 16:17
  Permalink

  Om din morfar var jägare var det ju perfekt att komma och äta söndagsstek hos dem! Vilken lyx! Det låter så himla gott. Vi har inte direkt söndagsstek här hemma men ibland händer det att sambon vill ge sig på ett långtidskok med någon stek eller liknande och då är det alltid lättast på söndagarna då vi för det mesta är hemma!

  Reply
  • 9 april, 2020 at 17:22
   Permalink

   Ja verkligen, det var jättemysigt att åka dit och äta :). Åh låter gott där med långkok :).

   Reply
 • 5 april, 2020 at 16:32
  Permalink

  Vilket mysigt minne ändå! Här är det heller ingen söndagsstek och vi har aldrig riktigt gjort något sånt faktisk! <3

  Reply
 • 5 april, 2020 at 16:36
  Permalink

  Jag äter sällan stek på söndagar, men ibland blir jag sugen på att göra en gryta som ska koka länge. Kalops till exempel. Idag så har jag ätit fiskpinnar och spenatstuvning, det var också gott.

  Reply
 • 5 april, 2020 at 16:41
  Permalink

  Men herre så gott med älgstek. Min farfar gjorde alltid söndagsstek förr men jag själv har aldrig gjort det.
  Pärla recently posted..Red velvet tårta

  Reply
 • 5 april, 2020 at 16:56
  Permalink

  Vad gott med älg!
  Jag brukar inte heller äta söndagsstek, minns inte att vi hade någon sådan liknande tradition när jag var liten heller 😛

  Reply
 • 5 april, 2020 at 17:20
  Permalink

  Så himla gott det är med älgstek och en mumsig sås till!!Så hungrig jag blev när jag tittade på bilden.

  Reply
 • 5 april, 2020 at 17:27
  Permalink

  Söndagsstek har aldrig varit en tradition i min familj. Nu är jag ju visserligen vegetarian, men ändå. Kanske en mysig tradition att ha någon slags söndagsmiddag med familjen längre fram sen. 🙂

  Reply
 • 5 april, 2020 at 19:05
  Permalink

  Nix äter inte söndags stek och har nog aldrig gjort de. Söndag var mormors dag typ eller lördagar. Då vi åkte dit och umgicks, åt god mat sen far vi hem.
  Har blev de påskmat haha.

  Reply
 • 5 april, 2020 at 21:39
  Permalink

  Det låter verkligen gott med älgstek och vilket fint minne. Det blev ingen söndagsstek här heller men jag funderar faktiskt på att fixa en stek i veckan. Jag har en stek i frysen som jag skulle kunna laga till. 🙂

  Reply
 • 5 april, 2020 at 22:07
  Permalink

  Denna omgång är jag med i din blogg utmaning 🙂 Så himla kul 🙂

  Reply
 • 5 april, 2020 at 22:54
  Permalink

  Jag äter inte söndagsstek så ofta… de få gånger jag gör det är när min farmor bjuder mig – hon gör världens godaste brunsås och dessa middagar är fantastiska 🙂 och så mycket nostalgi!

  Reply
 • 5 april, 2020 at 23:54
  Permalink

  Nej söndags stek blir det sällan här faktiskt, vi försöker äta lite godare på helgen men då bli der i regel grillat, hämtmat eller något killarna vill ha. Men helst sv allt åker vi hos mina föräldrar söndagar, pappa är grym på
  Att laga mat,
  Lexochlogan recently posted..PÅSKINSPIRERAD MOROTSKAKA

  Reply
 • 6 april, 2020 at 00:46
  Permalink

  Söndagsstek är faktiskt ett begrepp som jag inte är bekant med sedan tidigare. Antar därför att mitt svar på frågan är att Nej, jag brukar inte äta söndagsstek 🙂 Älg vet jag inte om jag har ätit överhuvudtaget heller. Jag är dock väldigt kräsen med mat över lag så hade nog inte smakat om jag fick chansen ändå, haha 🙂

  Reply
 • 6 april, 2020 at 01:02
  Permalink

  Älgstek har jag heller inte ätit på år och dag. Det är ju svindyrt här i nollåttaland. Men jag minns att min mamma gjorde söndagsstek på antingen gris- eller oxkött. Gott var det! Det var liksom helgens höjdpunkt att äta just stek.

  Reply
  • 9 april, 2020 at 17:19
   Permalink

   Jo du här med, senast jag åt det var en jul tillsammans med Björn :). Åh lät jättegott :D.

   Reply
 • 6 april, 2020 at 01:08
  Permalink

  Så gott med älgstek, det är inte ofta jag får smaka älg tyvärr.
  Minns dock söndagsmiddagarna som barn, och såklart gjorde mamma en söndagsstek, ibland blev det pepparrotskött, men ofta så blev det en god stek som hon gjorde underbar sås till. Konstigt att man inte för den traditionen vidare, mina barn har tyvärr inte fått någon stek på söndagar!
  Ha det gott!

  Reply
 • 6 april, 2020 at 01:43
  Permalink

  Jag äter inte heller söndagsstek men kan bli bjuden på det av farmor och farfar och det brukar vara väldigt gott. Annars blir det köttgryta bara när jag lagar själv 🙂

  Reply
  • 9 april, 2020 at 17:19
   Permalink

   Verkligen gott :). Lite kul där att de flesta skriver om just detta som minne hos mor- och farföräldrar :).

   Reply
 • 6 april, 2020 at 06:16
  Permalink

  Långt ifrån varje söndag men förra veckan hade vi faktiskt skinkstek på söndagen. Fredrik brukar vilja ha något lite lyxigare då så han har med sig en god matlåda på måndagar. Och här hemma har vi börjat göra mycket rustika stekar vid veckosluten. Vilka fina minnen du har med dig, det gör mig glad!
  Moa Larsson recently posted..VECKA 15

  Reply
  • 9 april, 2020 at 17:20
   Permalink

   Åh det låter gott :D. Så kul att ni gör lite sånt, förstår att han vill ha godare mat på måndagen :).

   Reply
 • 6 april, 2020 at 06:59
  Permalink

  Gjorde det ibland innan jag blev vegetarian😊 Det är ju gott min mormor gör så god stek med gudomlig sås till, det saknar en 😌❤️

  Reply
 • 6 april, 2020 at 10:51
  Permalink

  Inte nuförtiden, men när jag var liten var det ofta en sån på bordet på söndagarna 🙂

  Reply
 • 7 april, 2020 at 14:36
  Permalink

  Jag duschar nästan varje dag och tvättar håret varannan=) Hoppas att du har det bra <3
  Kram

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: