Sex dagar av kräkningar, ett läkarbesök och sjukskrivning.

Så jag har skrivit om mitt illamående. I söndags tyckte jag att det började vända. Jag hade fått behålla lite mat, och var inte lika extremt illamående som dagarna innan. Jag levde i en illusion, för runt 20:00 gick jag och la mig på söndagen, och på måndagens natt låg jag vaken och mådde så där extremt illa igen. Ringde vårdcentralen och fick en tid, spydde som en gris och fick ligga helt stilla för att allt tycktes trigga.

Kom till vårdcentralen, fick öppna bildörren och kaskad kräktes rakt ut. Hann med att kräkas en gång till in mot vårdcentralen. Inne på vårdcentralen kräktes jag två gånger på väntrummets toalett. Jag fick ta prover och eftersom jag skulle stanna i samma rum och där det inte fanns något annat en ett handfat slängde jag mig över en liten plastmugg och kräktes i den två gånger. Fick åka hem och råder om att dricka vätskeersättning med tesked tills jag mådde bättre. Fick även höra att jag ska vara hemma hela veckan på grund av att jag kräkts så pass länge.

Åkte hem tog min vätskeersättning och la mig för att sova. Vilket jag gjorde sov och sov. Igår tisdag så drack jag min vätskeersättning tills jag runt 15:00 tiden började bli sugen på salt. Då helt galet sugen på salt, provade lite blåbärssoppa och den fick stanna kvar. Fick prova annat enkelt som också fick stanna kvar.

Så efter en vecka med kräkningar verkar det nu vara på väg att sluta. Läkaren vet inte vad det är, förmodligen ett magsjukevirus. Oavsett vill jag bara bli frisk, det här önskar jag inte ens min största fiende.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

29 thoughts on “Sex dagar av kräkningar, ett läkarbesök och sjukskrivning.

 • 4 november, 2020 at 05:54
  Permalink

  Uschcså dant=(
  Inte alls roligt att ha kräksjukan och så länge.
  Krya på dig i massor!
  Kram

  Reply
 • 4 november, 2020 at 06:51
  Permalink

  Magsjuka är det absolut värsta som finns. Man blir ju helt slut. Länge! Popcorn är snällt mot magen och salt. Tycker det funkar ganska tidigt. Krya på dig!

  Reply
 • 4 november, 2020 at 07:30
  Permalink

  Oj … så jobbigt! Hoppas du mår bättre nu! Krya på dig!

  Reply
 • 4 november, 2020 at 08:33
  Permalink

  Fy så jobbigt att må illa och kräkas så länge. Skönt att det börjar vända nu iallafall och du börjar må bättre och fått behålla vätska. Det är nog klokt att vara hemma hela veckan. Tar ju ett tag att få tillbaka energin när man inte kunnat äta på flera dagar och förlorar en massa vätska i och med kräkningarna.

  Reply
  • 4 november, 2020 at 22:41
   Permalink

   Ja helt vidrigt faktiskt :(. Jag hoppas det, är rädd att det ska ta igen men ska liksom se till att äta lite nu. Så ser hur kroppen mår.

   Reply
 • 4 november, 2020 at 08:41
  Permalink

  Men fy lider med det. Illamående och kräkningar är verkligen bland de värsta. Skönt att det börjar vända iallafall.

  Reply
 • 4 november, 2020 at 10:08
  Permalink

  Men fy vilken hemsk upplevelse. Så glad att du är på bättringsvägen!

  Reply
 • 4 november, 2020 at 13:49
  Permalink

  Men fy vad jobbigt du haft det =) skönt att du inte kräks mer av ersättningen, synd att dom inte vet vad det är för fel på dig. Hoppas du blir frisk snart =) krya på dig vännen

  Reply
 • 4 november, 2020 at 16:03
  Permalink

  Det tyckte jag var lite dålig bedömning av VC när du har mått illa så länge! Å kräks Såå mycket.
  Det är skönt iaf att det har vänt nu. Får vi verkligen hoppas!! 🙏🏻🙂.
  Ät mkt kokt mat & enkla saker att äta som soppor, banan, Yoggi, glass. Å sånt.

  Krya på dig! 🤗❣️
  Jessi recently posted..November är en grå månad. Vad gör du för att ljusa upp den?

  Reply
  • 4 november, 2020 at 22:39
   Permalink

   Jag tror att läkaren tänkte till vad som var bäst. Mår ju bättre nu så tror det var helt rätt behandling 🙂

   Reply
 • 4 november, 2020 at 19:16
  Permalink

  Så jobbigt att kräkas, skönt att det håller på att vända 👍🏾😊

  Reply
 • 4 november, 2020 at 20:15
  Permalink

  Så otäckt. Om det är nått magsjukevirus borde väl även W bli drabbad?
  Jag hoppas Du nu blir pigg och kan äta så Du får tillbaka energi och orkar leva,
  kram

  Reply
  • 4 november, 2020 at 22:38
   Permalink

   Ja jag vet inte vad det kan vara, men också tänkt så. Något är det i alla fall :(.

   Reply
 • 4 november, 2020 at 20:15
  Permalink

  Stackars dig! Så himla jobbigt! Men jag är glad att du nu äntligen verkar vara på bättringsvägen. Håller alla tummar och tår nu!

  Reply
 • 4 november, 2020 at 22:48
  Permalink

  Fy va jobbigt! Låter som vinterkräksjukan, som beror på calicivirus.
  Hoppas du är på bättringsvägen nu!
  Kram

  Reply
 • 5 november, 2020 at 02:25
  Permalink

  Så skönt och höra att det börjar bli bättre och att du nu får behålla lite. Att kräkas och må illa är så jobbigt så jag förstår dig. Hoppas det vänder nu 🙂 <3

  Reply
 • Pingback:Söndag och länkregn – amandizan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: