Havregrynsgröt är något som…

Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Tycker är gott men inte vet hur mycket man ska äta av. Hur stor ska en portion med gröt vara? Vad ska man ha för tillbehör? Utöver det oroar jag mig alltid över hur min mage ska reagera. Allt det här hänger väl ihop med ätstörningar antar jag.

Vill du vara med i utmaningen? Kommentera i detta länkade inlägg, så ser alla vilka som är med.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

6 thoughts on “Havregrynsgröt är något som…

 • 12 november, 2020 at 05:22
  Permalink

  Jag är inte förtjust i just gröt – men har gärna havregryn på annat sätt, muli o bröd. Ät gröten med mjölk o kanel, kanske frukt – egentligen kan du ju äta den som du tycker den är godast. Och hur mycket – vill du inte bara äta så du blir mätt, titta på paketet tror det finns mått där på hur mycket man ska ta till en portion.

  Ha en bra dag <3
  it_is/Anette recently posted..Dagens Dag – Singlarnas Dag

  Reply
 • 12 november, 2020 at 07:55
  Permalink

  Jag gillar havregrynsgröt och det är nyttigt.
  En portion är 1 dl gryn och 2 dl vatten plus salt. Jag lägger på någon sylt, kanel ibland skivad banan och till detta mjölk. Mums. Tar mitt kaffe till. Ibland en smörgås men då minskar jag på gröten.
  Kram!

  Reply
 • 12 november, 2020 at 11:14
  Permalink

  En normal portion gröt gör man på 1 dl havregryn. Själv äter jag den med lättsockrat äpplemos och mjölk. Ibland blandar jag i stora blåbär för mer smak. Barnen har proteinpulver i för att få den mer mättande men det hoppar jag över.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: