Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jo det har den, eftersom man ska vara hemma med minsta symptom och jag jobbar inom skolan så blir man hemma ganska mycket. Jag har ju astma och allergi, det gör att jag alltid går med en kronisk nedsättning i lungorna. Det i sin tur medför att virus älskar min kropp, det är gynnsamt att fästa sig på någon som redan är infektionskänslig. Hittills sedan covid19 blev pandemi i Sverige har jag inte haft full lön. Jag tycker det är rätt orättvist att vi som inte kan arbeta hemifrån ska få avdrag på lönen under den här tiden. Kan du jobba på ditt kontor och inte träffar människor så blir du ju inte alls lika smittad som vi som måste jobba nära människor hela tiden. Det blir snedfördelat med minsta symptom då.

Vill du vara med i utmaningen? Kommentera i detta länkade inlägg, så ser alla vilka som är med.

6 kommentarer

  1. Visst finns det många orättvisor kring hur detta hanteras. Arbetsmarknadsministern sade i fredags att arbetsuppgifter som kan skötas hemifrån bör så göras men det struntar vår kommun blankt i vilket stör mig otroligt mycket.

  2. Å jag som trodde i min enfald att karensdagen var avskaffat sedan pandemins utbrott. Alla ska ju stanna hemma vid minsta lilla symtom, och Försäkringskassan betalar hela sjukdomsperioden – trodde jag alltså…

  3. Det är typiskt att i dom flesta yrken där man löper störst risk att smittas, där går det inte att jobba hemifrån. Min ekonomi har hittills blivit lite bättre av corona. Detta då en av matbutikerna vi städar i beställt extra städ under en viss period.
    Men den dagen jag börjar känna av symptom och då givetvis stannar hemma så kommer ekonomin snabbt påverkas till det sämre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: