Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Rengör din smartphone under Covid19.

Inlägget är i reklam för Mytrendyphone

Nu ökar covid19 på massor av håll. Det blir fler och fler restriktioner och jag kan inte låta bli att fundera kring detta, tänk ändå vad pandemin orsakat för oss alla detta år. Aldrig kunde jag tro där i höstas för ett år sedan att mitt 2020, skulle bli på det här sättet. Att man skulle ha så god handhygien som nu, spritar mina händer så himla ofta och idag bar jag ansiktsmask för första gången på Maxi här i Falun.

Jag tror dock att jag inte är ensam om att glömma en riktig bakteriehärd som följer med mig överallt. Den där lilla extra kroppsdelen som vissa så skämtsamt kallar den, våra smartphones. Den följer med mig lite överallt och jag får medge att den inte tvättas så överdrivet ofta som den kanske borde göra.

My trendy phone har skrivit en jättebra artikel kring hur man skall rengöra sin smartphone samt vilka skal som skall användas till detta. Visst du till exempel att plastskal är att föredra så här i pandemin eftersom det är dem du kan tvätta av med tvål och vatten. Alltså sådant man oftast redan har hemma, verkligen jättebra tänker jag. Men sedan visade det sig att läderskal är det absolut sämsta alternativet eftersom det krävs desinfektionsmedel för att få bort bakterierna och jag och du kan ju ana att detta lätt blir ett merjobb man kanske slipper om man inte behöver.

Nog är det lite snuskigt ändå med tanken på att allt det vi har på händerna hamnar på våra telefoner. Så jag tror spontant att vi får vara lite bättre på att rengöra våra smartphones för med handen på hjärtat, är du lika duktig på att rengöra din smartphone som du är att rengöra dina händer?

6 Comments

  1. Helt ärligt har jag nog aldrig covid19 rengjort min iPone, torkar visserligen av den men inte direkt för att jag tänkt att den kan sprida smitta.

  2. Ett mycket nödvändigt inlägg får jag nog lov att säga. Jag skrev ett inlägg om snuskiga telefoner långt innan pandemin. På den tiden tänkte jag mest på alla som sitter på toa med sin telefon och låter den berikas med allsköns motbjudande bakterier. Personligen har jag bacillskräck så telefonen som smittspridare i pandemitider har jag tänkt på. Har sett folk som tagit på sig gummihandskar i affären, tagit i det mesta som andra tar i inklusive de snuskiga kundkorgarna, och sedan – med handskarna på – tagit upp sin telefon vid kassan, och kladdat på allt från läderfodralet till kreditkorten. Tvi så äckligt! Jag diskar mitt plastfodral och tvättar telefonen med desinfektionsservietter.

  3. Ärligt så har inte jag tänkt på att mobil skal kan med orsaka smittorisken. Så där sa du en bra grej som ingen tror jag har tänkt på ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: