Visar: 1 - 5 av 5 artiklar
Hemma hos mig

Tisdag

Idag har jag jobbat hemifrån en vända på eftermiddagen. Om cirka en halvtimme har jag inbokat möte med Dala ABC via nätet, vi ska diskutera veckan som varit. Eftersom min behandling blir digital denna gång i och med covid19. Är i alla fall glad över att jag får hjälp med mina ätstöringar.

William kommer vara hos Björn i natt, han ska fixa middagen där åt dem samt en kollega till Björn. För mig blir det mat efter Dala ABC och sedan ska jag ta en promenad med Skilla, sen blir det nog bara lugnt tror jag.

Samarbeten

Drömmar och investeringar.

Inlägget är i reklam för Payup.

Ibland är det bara så att du drömmer. Jag drömmer nog ganska ofta, stundtals funderar jag på vad man bör investera i och vad som inte behövs investeras i. Jag har väl egentligen inga stora lån, visst har jag CSN och så har jag bilen men annars så är det inget jag lånat för. Bilen har jag cirka 2,5 år kvar att betala på, om jag la lite mer pengar skulle det gå snabbare men det känns helt okej i dagsläget att betala det jag betalar.

Jag har dock tänkt att om dessa två år kommer jag sälja min bil som ägs nu till förmån för en i ungefär samma prisklass som jag köpte min för. Missminner jag mig inte så betalade jag 86000 kronor för bilen jag köpte 2018 och var fyra år gammal. Den har dessutom inte gått speciellt långt varken då eller nu, så därmed tror jag i alla fall att jag kan få tillbaka en del när jag säljer den och kanske ta lån på runt 50000 för en bil där om två år. Jag ser det som en långsiktig investering. Jag får en nyare bil, men samtidigt så betalar jag av lite och så blir det någonstans mindre att betala av. Gör jag så här hela tiden sen kommer ju saker bli billigare och billigare.

Vad investerar du i? Har du några lån eller krediter?

Samarbeten

Ett hem utan äckliga små kryp!

Inlägget är i reklam för Skadedjursbutiken.se.

Jag minns det som igår, mitt första möte med en silverfisk. Jag gick upp på natten hos mormor och morfar i deras hus i Maggås som hör till Orsa, men ligger också väldigt nära gränsen till Mora. Det var natt och jag skulle upp och kissa i badrummet. Jag öppnar dörren och där kryllade det av silverfiskar, nu kanske det inte var så många egentligen men i mina ögon var de verkligen överallt jag minns paniken inom mig. Vad som hände sen minns jag inte, men sedan den dagen har jag alltid äcklats något enormt av just silverfiskar.

I min allra första lägenhet bodde jag tillsammans med silverfiskar, råttor, pälsängrar och stora vidriga spindlar. Nog för att jag städade, men huset var gammalt och någon renovering hade det nog inte varit där på många år. Jag avskydde krypen, att flytta därifrån var en ren och skär dröm. Varje gång jag går på toaletten på nätterna söker jag efter golvet om dessa äckliga kryp vid namn silverfiskar finns någonstans. Jag har varit förskonad, sedan jag var 17 år! Hur som helst så såg jag att det finns en sak vid namn rödceder som aktivt motverkar skadedjur och däribland min lilla fiende silverfisken. Om du köper rödceder i olika format håller du skadedjuren borta, för medan vi människor gillar doften så skyr dessa äckliga kryp den. Hur bra är inte det? Själv såg jag doftringar som skulle passa perfekt i min garderob, trots att mitt hem nu är fritt från silverfisk så köper jag gärna i förebyggande syfte. För helt ärlig, jag vill aldrig mer uppleva en silverfisk i mitt hem.

Specialpedagog

Att bara vara trött.

Igår efter jobbet så åkte jag hemåt, tog Skilla med mig ut på en promenad och sedan begav vi oss hemåt. Somnade en kortis på soffan. Sedan väntade jag in William, åt middag och såg på film tillsammans. Runt 21:00 gick jag och Skilla och la oss för kvällen sen. Vi sov till 5:30 när jag tog med henne runt på morgonpromenaden. Sedan gick vi in, jag har ätit frukost och har en halvtimme kvar innan jag måste gå upp för att göra mig redo för jobbet.

Är fortfarande sjukt trött, helt ärligt talat förstår jag inte vad som är med mig. Jag trodde att d-vitamin skulle göra mig piggare med mitt problem med tröttheten tycks alltid kvarstå.

Hoppas det är bra med er?

Bloggutmaning

Internationella tvillingdagen idag, känner du någon tvilling?

Jag kör en bloggutmaning i februari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Min älskade mormor var tvilling. Hon och hennes tvillingbror Örjan föddes den 1 januari 1930. Örjan dog i cancer några år innan mormor, hon dog också i cancer. Jag saknar verkligen min mormor så mycket, tänker på henne varje dag. Jag kan säga att en dröm alltid varit att få tvillingar, vet att många förfasas över den saken. För mig skulle det vara en sådan extrem gåva.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter