Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Ett hem utan äckliga små kryp!

Inlägget är i reklam för Skadedjursbutiken.se.

Jag minns det som igår, mitt första möte med en silverfisk. Jag gick upp på natten hos mormor och morfar i deras hus i Maggås som hör till Orsa, men ligger också väldigt nära gränsen till Mora. Det var natt och jag skulle upp och kissa i badrummet. Jag öppnar dörren och där kryllade det av silverfiskar, nu kanske det inte var så många egentligen men i mina ögon var de verkligen överallt jag minns paniken inom mig. Vad som hände sen minns jag inte, men sedan den dagen har jag alltid äcklats något enormt av just silverfiskar.

I min allra första lägenhet bodde jag tillsammans med silverfiskar, råttor, pälsängrar och stora vidriga spindlar. Nog för att jag städade, men huset var gammalt och någon renovering hade det nog inte varit där på många år. Jag avskydde krypen, att flytta därifrån var en ren och skär dröm. Varje gång jag går på toaletten på nätterna söker jag efter golvet om dessa äckliga kryp vid namn silverfiskar finns någonstans. Jag har varit förskonad, sedan jag var 17 år! Hur som helst så såg jag att det finns en sak vid namn rödceder som aktivt motverkar skadedjur och däribland min lilla fiende silverfisken. Om du köper rödceder i olika format håller du skadedjuren borta, för medan vi människor gillar doften så skyr dessa äckliga kryp den. Hur bra är inte det? Själv såg jag doftringar som skulle passa perfekt i min garderob, trots att mitt hem nu är fritt från silverfisk så köper jag gärna i förebyggande syfte. För helt ärlig, jag vill aldrig mer uppleva en silverfisk i mitt hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.