Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilken månad tycker du alltid känns längst?
 2. Vilken tid på året går fortast?
 3. När på året är du som gladast?
 4. Hur skulle ditt år se ut, vädermässigt, om du fick välja?
 5. Vilken är din favorithändelse som återkommer varje år?

Vilken månad tycker du alltid känns längst?
December, dels för det alltid känns långt till julledigt, och väl vid julledigt känns den tiden långt på ett positivt sätt. Man får återhämtning.

Vilken tid på året går fortast?

Säger vårterminen, januari till juni. Det går fort framförallt efter sportlovet.

När på året är du som gladast?
Sommaren och då främst under semestern. Jag får då tid att återhämta mig från intryck, människor och stress.

Hur skulle ditt år se ut, vädermässigt, om du fick välja?
Jag tänker så här, mycket snö och kyla januari till typ sista dagarna i mars tycks gynna vädret under sommaren. Jag tror INTE vädret har ett minne, men däremot tar jorden vad den behöver. Så om snön och kylan håller sig så är oddsen högre att man får ljuvliga månader: april, maj, juni, juli samt augusti. Där april och augusti kanske inte är extremt varma men ändå njutningsfullt som sommaren 2018. Sedan september, oktober får det gärna vara härliga höstdagar med vackra löv och solsken. November och december får gärna snön komma på. November kommer fulhösten och allt är mörk, är det då RIKTIG snö som i Dalarna nu lyser det ut samt att man slipper vara rädd för halka. Lika så I december, så länge jag slipper slask, blask och halvinter nöjd.

Vilken är din favorithändelse som återkommer varje år?
Nyår, julen, födelsedagar och midsommar. Kan inte välja någon av dessa men det är favoriterna.

14 kommentarer

 1. Inte visste jag att du var så förtjust i snö;-) Snö norr om Dalälven är absolut inte samma sak som i en storstad. Det gäller förresten kyla också. Den är mycket “torrare” i norr än här och känns mindre kallt.
  Så jag hoppas att din “prognos” kommer att inträffa till sommaren. Läste någonstans att den här vintern är den kallaste i nollåttaland på 10 år. Ingen aning om det stämmer…
  BP recently posted..Fem en fredag: Vecka 5 – ”Årshjul”

  1. Jag tar snön om den är som nu, då är den mjuk och inte hård och isig. Jag avskyr vintrar när det är issnö. Är mest livrädd för att ramla. Nu funkar det för den här snön försvinner snabbt när det blir varmt ;D. Det gör INTE sån där isig och blaskig snö.

 2. Många favorithelger har du, jag har nog ingen, men på midsommar är blomningen som finast. November är en pissmånad, vi är helt överens

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: