Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Alla barns rätt att lära sig programmering.

Inlägget är i reklam för Unga programmerare.

Teknik är någonting jag brinner för, det är ingenting jag bara säger utan det kommer rakt från hjärtat. För mig var det redan när William var liten viktigt att han fick lära sig hantera den teknik som är en stor del av hans framtid. Han fick tidigt prova datorn, och jag köpte en Ipad så han skulle kunna spela med. Han har inte levt en dag i sitt liv utan tekniken, nog har det hänt en del från när jag satt med mitt bredband i min lägenhet tillsammans med honom som bebis mot idag. Men det är ändå så att hans generation är den första som alltid haft teknik i sitt liv.

Det här har medfört att programmering varit något jag alltid lyft som lärare, redan tidigt såg jag det som oerhört viktigt att eleverna jag hade i likhet med min son skulle få lära sig framtiden. Att plocka undan telefoner, och se digitala hjälpmedel som farliga är inte rätt väg att gå. Med det vill jag inte ha sagt att vi helt ska skrota det manuella samhället, men vi måste någonstans ta till oss av det nya och teknikens underbara värld. Det är här jag ser stora fördelar med Unga programmerare som erbjuder kurser i programmering för barn och ungdomar i ålder 10-15 år.

Att erbjuda tjänster inom programmering är oerhört viktigt utifrån det faktum att barn- och unga idag kommer att möta programmering inom så gott som alla yrken. Det är inte idag möjligt att hävda att digitaliseringen är del av nutid och framtid. Programmering kommer som jag ser det vara ett krav för att kunna arbeta inom det flesta branscher. Du behöver kunna datorsystem för att arbeta i framtiden. Dessutom är det mycket av jobben som kommer finnas inom programmering och IT-system. Det finns verkligen så många fördelar med att se till att ditt barn lär sig grunderna, och även behärskar detta enkelt. Lika väl som det är viktigt som specialpedagog, lärare eller andra inom skolan, du kan inte hävda idag att du inte är intresserad av det digitala. Du måste idag vara digital och kunna programmera för att lyckas bra i ditt arbete, så att ge barnen förutsättningar tidigt med detta är självklart viktigt det också. Tänk vilken fördel det blir om ditt barn gått en programmeringskurs redan idag, en kurs för framtiden. Klart att varje barn förtjänar den saken eller hur? Programmeringskurs är en kurs för framtiden!

2 Comments

  1. Vilket härligt initiativ! Det här vore perfekt för sonen som redan är en blivande datanörd. Haha. Ska nog sätta upp honom på listan för kommande kurser. ♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d