Dark Mode Off / On
Fem en fredag

Fem en fredag v. 7: Problemlösning

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad lagar du till middag om du inte har något i kylen?
 2. Vad gör du om håret är blött och du är sen någonstans?
 3. Om mobilen inte fungerar, hur får du tag i någon?
 4. Vad gör du om du inte hittar något i en butik och ingen personal finns i närheten? 
 5. Om du gick vilse i en skog utan karta eller kompass, skulle du kunna hitta ut?

Vad lagar du till middag om du inte har något i kylen?
Jag går och handlar, blir helt enkelt tvungen då. Eftersom jag har ätstöringar och går behandling igen, måste jag äta.

Vad gör du om håret är blött och du är sen någonstans?
Går med det blöta håret dit jag ska. Har tunt hår så de torkar snabbt.

Om mobilen inte fungerar, hur får du tag i någon?
Vet faktiskt inte, har inte hänt mig ännu. Skulle kanske fråga någon om få låna deras?

Vad gör du om du inte hittar något i en butik och ingen personal finns i närheten? 
Väntar tills en personal dyker upp. Alternativt går och handlar något annat.

Om du gick vilse i en skog utan karta eller kompass, skulle du kunna hitta ut?
Nej, är urdålig på sånt. Ja förutom om jag hade alkohol i blodet få. Jag får både bättre hörsel, kondis, syn och lokalsinne om jag druckit… Förmodligen skulle jag dock vara nykter i en skog, så fick väl gå och krama ett träd.

16 Comments

 1. Hade jag alkohol i blodet när jag gick in i skogen, så kom jag väl förmodligen aldrig ut därifrån! Och mobilen låg säkert hemma, så den hade jag nog ingen hjälp av! Allvarligt talat så utsätter jag mig inte för risken att gå ensam i en skog. Ha en bra helg!

 2. Har läst dina svar, intressant!
  Jag är också lite bortkommen i skogen. Men mat i kylen finns alltid. Men det hjälper ju inte om jag är vilsen i skogen 😉
  Trevlig fredag!

 3. Kul att vara bättre på alla sinnena när du är onykter, det brukar ju vara tvärtom 😉 Men som du säger så kanske man inte är full i skogen, men annars är det ju en superkraft du har =)

 4. Hahaha! Skrattade gott åt ditt sista svar. Det ligger säkert nåt i det;-) Alkohol kan ju faktiskt vara medicin – hahaha;-)
  Annars är vi som vanligt rätt lika:-)

 5. karta och kompass i skogen skulle knappast hjälpa mig. tvärtom. ägg har en väl i kylen och då kan det ju bli en omelett. det får du väl äta? jag hämtar personal. någonstans finns de ju

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: