Inlägget är i reklam för Cowrite

Jag minns fortfarande första gången jag skrev ett personligt brev. Jag var 28 år och yrket jag sökte mig till var lärare i en förskoleklass i Borlänge. Jag minns nerverna, och oron att inte framhäva mig själv tillräckligt bra. Att skriva ett brev där jag som endast arbetat timmar i förskola och skolan skulle söka jobb inom det yrket jag studerar till i flera år. Jag var tjugoåtta år och mamma till en åttaåring alltså var det nära i ålder till mitt eget barn, men jag sökte och i min ansökan framhävde jag just det faktum att jag utöver min yrkeserfarenhet även hade barn i ungefär samma ålder. Jag fick jobbet och den arbetsplatsen arbetade jag sedan på till 2017 när jag sökte nytt jobb, även då som lärare men på en skola i Falun. Närmare hem och betydligt mindre restid, jag fick även det jobbet och då hade jag också skrivit mitt personliga brev alldeles själv. Där och då kunde jag framhäva mina kunskaper inom yrket, utöver min legitimation och examen.

Våren 2020 var det dags för mig igen att byta arbetsplats men då enbart för att jag skulle byta karriär, fortfarande inom skolan. Men som specialpedagog, jag hade läst min utbildning i 3 års tid samtidigt som jag studerade till lärare. Denna gång valde jag att leta upp mallar för att skapa ett personligt brev istället för tidigare när jag skrivit inläggen i Worddokument. Det här underlättade verkligen för mig och Cowrite är precis en sådan tjänst som just du som ska skriva ett personligt brev behöver. Tänk dig själv att redan ha en mall att slippa fundera, att någon skapat en mall just för dig som anpassas efter det yrke du söker. Jag kan med handen på hjärtat säga att det nog är få som inte skulle tacka ja till den saken. För mig underlättade det enormt, det blev mer professionellt och det är någonstans A-O när du vill visa din bästa sida inför din nya arbetsgivare. Varför skriver jag din nya? Du har kanske inte ens fått jobbet. Men min erfarenhet säger mig att om DU framhäver dig själv på ett bra sätt har du nått fram till att nästan självklart få jobbet. Allt handlar om att sälja in den just du är, våga det! Då blir ditt personliga brev din egna grädde på moset!

Relaterade etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: