Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hemma hos mig

Årets pelargon Astrid 2021. Kniva trädgård.

Jag såg för några veckor sedan att årets pelargon var denna ljuvliga blomma. Färgen och framförallt blommans utformning gjorde att jag visste att denna vill jag ha. Jag skickade därmed Björn till Kniva Trädgård igår för att köpa den åt mig. Björn bor i Kniva och jag vet att mycket som säljs där går snabbt åt, så det kändes fint att fått tag på den.

Nu börjar verkligen säsongen för blommor på balkongen. Jag har även tänkt plantera lite hemma hos Björn i år igen. Förra året köpte jag en eukalyptus, men den började växa först mot hösten och dog sen när jag plockade upp den från jorden. I år ska jag köpa en ny, men plantera i kruka istället.

Nu ska ingen tro att jag har intresse för blommor. Nej till saken hör att jag bara älskar att kunna göra fina buketter, samt att det känns somrigt att ha fin balkong. I år har jag dessutom två balkonger så nu ska inredas för hemtrevlighet.

31 Comments

 1. Pelargonier hade alltid farmor i fönstret. Det får mig att tänka på min barndom. Har ju ingen balkong, men visst gör det mycket med lite färg och blommor. Den var otroligt fin iaf och förstår om du vill ha den.

 2. Åh vad härligt att börja med blommor redan nu jag är verkligen så sugen på att börja göra vår fint på min balkong med 🙂 Den blomman du valde va jätte fin 🙂

 3. Det är en sån oerhört vacker färg på Astrid, tycker jag. Har själv funderat på att köpa en och nu när jag ser dina bilder kommer den starkaste villhöverkänslan över mig. Det krävs inte så mycket mer än en knalligt rosa blomma för att sprida vår i hemmet. Ljuvligt! Hoppas den gett dig glädje i helgen.

 4. Vilken fin blomma! Älskar färgen! Jag är en riktig sucker för rosa och så, men jag är helt enkelt för… otålig för att ta hand om blommor. Och glömsk.. 😉

 5. Det var jättefin färg på pelagorn och jag längtar tills vi får dekorera med blommor på vår balkong nu, det blir ju så mycket finare och härligare. Min dröm har ju alltid varit att jobba som florist och jag älskar det, men min allergi sätter spärr där. Annars kom jag in på den utb för några år sedan, men men som sagt

  Fint av Björn att handla åt dig

 6. Pelagoner finns i massvis av sorter och färger. Om man har gröna fingrar kan man få dem att övervintra till kommande år. Lycka till i ditt val av blommor!
  Kram

 7. Pelargoner är mycket fina blommor. Årets va inget undantag ?. Snällt av Björn att åka & köpa blomman åt dig.
  Jag har heller inga gröna fingrar. Men sen jag flytta till hus. Så tycker jag att levande blommor är fint & levar upp huset ?.
  Kul att du får plantera på 2 ställen ??

 8. Åh vilken vacker Pelargon, o vackert namn! Och färgen är underbar!

  Behöver också få hem lite blomster! Men tänkte köpa lite blommor o frön tills sonen kommer hit, han ville odla på balkongen sa han, så det ska han få göra för jag vill också ha lite fint på vår yttepyttebalkong.
  Han skulle kommit denna helgen men var förkyld, så han fick stanna hos sin pappa, tyvärr, men nästa helg ska han vara här istället

 9. Så smart att du skickade iväg Björn för att köpa pelargonen, det är ju perfekt att kunna göra så ? Blommor höjer verkligen sommarkänslan på balkongen eller trädgården. Det ska bli spännande och se hur du inreder dina två balkonger sen ? jag har lite kvar att fixat på min balkong, det ska dit blommor och kanske fler myslampor som är solceller kan hända att det blir 2 ljusslingor med ?

 10. Såg Astrid hos LillaSyster igår. Hon gjorde som du – köpte några Astrids, fast hon gjorde det alldeles själv. Det är ju inte alla som har en ”anställd” som gör jobbet åt en;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: