Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Ett dalaliv

Årets första dopp vid dammen i Kniva.

Igår kväll beslutade jag mig för att ta årets första dopp i Kniva och dammen. Det var galet kallt tills jag blött ner hela kroppen, då var det inget problem alls att befinna sig där. 22 grader var det i vattnet och för en badkruka som mig kändes det helt okej ändå!

Märkligt det där med att bada, att det känns som att man ska frysa ihjäl när man kliver i, och tills kroppen fått komma i helt så är det rent bedrövligt för att sedan bli riktigt skönt. Skilla sprang runt och tyckte nog att jag var helt knäpp som valde att bada. Men hon gick ut på bryggan, och när jag gått upp gick hon runt och vaddade benen på ett lite grundare ställe och ville helt plötsligt även hon befinna sig i vatten. Det tar sig med andra ord, och vem vet i sommar kanske Skilla övergår till att bli en badhund.

17 Comments

 1. Jag tog mitt andra dopp idag och tyckte det kändes kallare än det första doppet. Men tror det kan vara för att det var varmare i luften idag och det därmed blir en större omställning för kroppen att komma ner i vattnet.
  För sen blev det ju skönt.

 2. 22 grader – burr, burr! Men okej, är det 30 grader i luften behöver man ju kanske svalka sig. Men min smärtgräns går nog vid 24-25 grader.

 3. Jag håller med faktiskt, det är ju så, bara man slänger sig ut så är det ju riktigt skönt =D. Ja jag tar nog eller ja det kommer bli så att jag tar mitt första dopp nu på Öland =D

 4. Jag har hunnit bada två gånger i år redan. Sen är även jag en badkruka, men som du säger. Bara man kommer i så brukar det bli bra.

 5. Härligt med bad! Har inte kommit iväg o bada ännu! Snart blir det av hoppas jag!

  När jag var liten hade pappa o jag en flatcoated retriver som älskade att bada. Kunde inte gå en promenad utan att han var nån bäck.

  Sen hade pappa och hans sambo en annan hund en blandras som var livrädd för att bada.

  Men nu har de köpt en valp igen, en blandras och han är galen. de fick köpa en babypool för han dök ner i deras fontän… o tog sig inte upp själv. Men nu badar han glatt i sin pool.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d