Inlägget är i reklam för Ljus och Miljö.

Jag vet att många börjar fixa för julen redan i oktober, ja säkert tidigare än så. Men för mig så är julen något som startar med första advent. Förra året blev det dock inte så, det var nämligen lagom till advent som jag ramlade i skogen och fick sy mitt ben som fick ett rejält sår, som ni förmodligen minns? Hur som helst så kände jag nog lite att jag blev snuvad på min december med ljus och jul. För i år har jag redan börjat fundera på hur mitt december ska vara. Främst vill jag ha många ljuskällor!

Hjortar, renar och en massa snö!

Bilden är lånad från Ljus & miljö.

Jag känner att just julbelysning är något som är viktigt för mig. Kanske för att november har en förmåga att riktigt dra ur allt av det sista vad solen heter ur mig. November och december är mörka månader, och en evig längtan efter våren. Men det är nog därför det känns extra roligt där vid advent att julfixa antar jag? För att man får något annat att tänka på en stund. Något jag vill köpa i år är en lykta med renen som ni ser här ovan. Eller är det kanske en hjort? Ibland tycker jag att det är svårt att veta vad eftersom både hjortar och renar tycks cirkulera en del kring julen. Hur som helst spelar det egentligen ingen roll. För är det något jag blir väldigt glad av så är det skogens fina djur. Därför känns det nog extra kul att ha en sådan hemma i fönstret, sett till att min älskade Skilla dessutom mer än gärna vill kolla på rådjur som ingår i samma släktskap antar jag? Så borde den ju passa perfekt här hemma i fönstret.

Mycket ljus och värme.

För mig är det något alldeles extra inför julen med ljus och värmen som kommer. Stundtals funderar jag till och med kring om inte julen ändå är den högtid som betyder mest? I alla fall för oss svenskar? Det är en stund när de flesta ändå ses, och nu med lättade restriktioner kanske julen 2021 bli mer normal än 2020?

Relaterade etiketter:


2 kommentarer

  1. Jo jag minns hur Du ramlade och fick ett gren eller nått sånt i benet, fruktansvärt 😕 tur Du då inte var helt ensam ute i skogen.
    Om jul… ja Du lär ju veta vad jag tycker om jul eller rättare min känsla när det gäller jul.
    Men jag gillar oxå julljus och färgade lampor 😃
    Det känns mysigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: