Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad börjar svårt men blir lättare?
 2. Vad är spännande i början men tråkigt i slutet?
 3. Vad är först riktigt gott men smakar värre under tiden du äter?
 4. Vad känns jobbigt under tiden du gör det men toppen när du är klar?
 5. Vad gjorde du snabbt en gång i tiden men numera gör långsamt?


Vad börjar svårt men blir lättare?
Läsning skulle jag säga. Som lärare och nu specialpedagog kan jag se att läsningen är svår först, men blir lättare med träning.

Vad är spännande i början men tråkigt i slutet?
Julen skulle jag säga. Jättekul att plocka fram, göra fint men galet tråkigt att slänga ut.

Vad är först riktigt gott men smakar värre under tiden du äter?
Såna där tefat, godis. Smakar som papper!

Vad känns jobbigt under tiden du gör det men toppen när du är klar?
Måndag till torsdag när det är arbetsvecka. Måndagen är skitjobbig, torsdagen klockan 11 är det toppen för då är jag ledig.

Vad gjorde du snabbt en gång i tiden men numera gör långsamt?
Vet faktiskt inte? Jag gör nog det mesta effektivt faktiskt.

15 kommentarer

 1. Vilken novemberkaktus! Den kommer visa ett stort hav av blommor om några dagar. Läckert! Min kaktus är aningen slö i år.
  Tefat vet jag inte ens vad det är. Lika bra det med tanke på att de smakar som papper;-)
  Är ingen julig typ alls, men en blomma lär jag nog köpa hem. Synd bara att julstjärnorna jag köpt de senaste åren brukar dö en snabb men smärtfri död. Kanske jag kommer satsa på en amaryllis istället;-)
  Sedan är du nästan ensam om att inte nämna städning som svar på fråga 4.
  BP recently posted..Fem en fredag: Vecka 44 – ”Successivt”

 2. Jag tycker vi sätter igång med julen alldeles för tidigt. Själv börjar jag så smått med pyntandet till första advent. Men sedan tar jag inte bort det förren i början av februari! Behöver ljuset under dessa månader!
  Får en känsla av att du inte trivs med ditt jobb, när jag läser svaret på fråga fyra. Är det så?
  Var rädd om dig, och ha en bra vecka!
  Kina recently posted..Fem en fredag v. 44: Successivt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: