Författarens egna ord.

DNA-test Myheritage resultat.

För några veckor sedan tog jag ett DNA-TEST, jag har länge velat veta mer om mitt ursprung. Vart kommer jag ifrån, och vem är jag? Så jag la en beställning, fick hem provkit, skickade tillbaka och nu några veckor senare närmare bestämt i morse fick jag svar. Jag är mest skandinavisk och då svensk och finsk, men jag har också DNA-koppling i otippat Asien?! Då främst i trakterna runt Turkiet. Jag hade verkligen ingen aning om detta. Till största del hör min släkt till: Dalarna, Hälsingland, Norrland och Stockholm fanns med också.

Det var några DNA-matchningar jag kände igen, men eftersom fler och fler tar dessa test utökas ju kunskapen. Roligt var det i alla fall! Nu vet jag lite vart jag kommer ifrån, och jag ska fortsätta undersöka saken. För det är spännande med arv och miljö.

3 Comments

  1. Sånt liknade test har jag med gjort. Men det var mer vad jag ska äta & så. För att uppnå det jag vill.
    Kul att du har gener från Turkiet 😀. Jo, det är intressant med arv & så. Utforska mer du. Så får du se vad du hittar mer.
    Ta hand om dig! Kram❣️🤗
    Jessifri85 recently posted..Onsdag: Tillbaka igen efter lite semester

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: