Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Istället för en vanlig postlåda.

Jag känner det som att det enda boendet i Falun som inte har fastighetsbox är mitt bostadsområde. Hela vägen jag bor på har avsaknad av detta, vilket i sin tur medför att vi heller inte får installera säkerhetsdörrar. Utöver det så vet nog alla vad den saken innebär, ett hål i dörren där det drar in kallt. Dessutom det där hålet? Ja där får inte paket plats vilket medför att paket som skickas som brev, får gå tillbaka med posten och hämtas ut. Jag ogillar det skarpt!

Drömmen är alltså att få en fastighetsboxar istället. Smidigt, enkelt och framförallt känns det mer tryggt. Idag finns det alltid en osäkerhet kring posten jag får, om man åker på semester så räcker det med att någon tittar ner i brevinkastet så vet folk huruvida man är hemma eller ej. Vid fastighetsbox är det istället en liten dörr som låser sig, och visst brevbäraren kan ju veta men det kanske inte är lika vanligt att de vågar sig på något sådant som en helt okänd. Jag tänker liksom då främst på att om inbrott skulle ske så borde det vara mer sannolikt att det är någon okänd än den som lämnar posten.

En annan fördel som jag sett med fastighetsboxar är att de bostäder som har dessa ofta får portkod, idag känns det helt skumt att vi människor fortfarande ska bo i byggnader där vem som helst kan kliva in utan att ha kod? Är det inte lite passé ändå med port som är öppen mellan 6:00 och 21:00 varje dag? Borde den inte istället vara låst med tagg alltid? Men jag bor då åt ett kommunalt bolag som helt tycks glömt bort den väg jag bor på något som självklart stundtals stört mig. Så min förhoppning är att inom snar framtid får fastighetsbox istället. Jag hoppas rejält på den saken.

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: