Dark Mode Off / On
Reklam

Kosttillskott för livet.

Jag har under flera år ätit diverse olika kosttillskott, för mig är det ett bra komplement eftersom jag ofta har brister samt upptäcker att jag mår betydligt bättre om jag tar kosttillskott dagligen. Vad detta beror på vet jag egentligen inte, men jag har en aning om att det kan finnas ett samband med mina ätstöringar.

Bilden är lånad av Tillskottsbibeln.se

Så vad använder jag då för kosttillskott undrar du säkert? Det är allt från järn till D-vitamin. Det senare har jag fått lära mig är extra viktigt under alla månader som innehåller ett R. Del vill säga: septembeR, novembeR, decembeR, januaRi, febRuaRi, maRs och apRil. Varför då kanske du då undrar? Jo utifrån vad jag fått lära mig är det de månaderna som vi får i oss alldeles för lite d-vitamin från solen vilket medför att många av oss får brist just då. Det går alltså ganska lätt att räkna ut att just D-vitamin är lite av en bristvara här i vårat avlånga lagom land.

För mig är just tillskott också någonting annat får mig att känna mig nyttig. Jag säger inte att du per automatik blir nyttig av kosttillskott, men nog finns det en del av mig som gärna framhåller att en piggjet kommer av att ta vitaminet och mineraler. Det sägs från många håll att vi numera får i oss alldeles för lite näring av den mat vi äter. Grönsaker idag tillhör alldeles för lite näring mot förr, och ska vi därmed få i oss allt vi behöver för att må bra måste många av oss ha tillskott på ett eller annat sett.

Jag får som du kanske minns ofta alldeles för långa ferratinvärden. Det I sin tur medför att jag är trött och håglös. Vården tycker att eftersom det inte påverkat mer än järndepåerna ännu behöver jag inte få blod. Nu vill jag ogärna få blod, men det fick mig onekligen att inse att jag numera får lov att äta extra järntillskott för att må bra och inte somna rakt upp och ner.

Just det där med att somna är läskigt, jag kan sällan titta på tv på kvällen utan att ögonen faller ihop. Efter ett visst klockslag sover jag som en stock. Jag orkar sällan vara aktiv efter 22:00 på kvällen, och måste sova middag för att orka med en dag. Det lättar något med kosttillskott så det tar jag, då slipper jag i alla fall oroa mig för att somna på en olämplig plats…

4 Comments

  1. Frågade just läkaren idag om vitaminer. Möjligen D-vitaminer, menade hon. Men det utgick ju från att man äter ordentligt. Det kan väl aldrig skada om man känner att det gör skillnad.
    Hoppas kalendern dök upp idag!

  2. Nu var det ett tag sen här =)… men livet har varit prövande + fullt ös medvetslös full kastrull i den vanliga ordningen, hähähää! Jag äter också D-vitamin och Kalcium i recept, det är för att jag är mer pigmenterad så därför måste jag be pappa doktor S Tips eller du kanske visste det innan men drick något med C-vitaminer när du tar järntabletterna eller äter något med mye järn i! Järn och C-vitamerner är sybios med varandra å hjälper kroppen att ta upp bättre =D
    Må väl fina du, massa kraaaamar<3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: