Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

En dag i Orsa, och en dag med jobb.

Under dagarna två har det varit intensivt. Igår tog jag med min lillebror Mattias och Skilla i bilen för att åka till Orsa och hälsa på: mamma och adoptivpappa samt deras hund Nikki. Vi åkte via Furudal för vi skulle hämta upp min adoptivfarmor i Skattungbyn. Dagen var trevlig med mat och skratt. Vi åkte hemifrån strax innan 18:00 tiden och var i Falun strax efter 20:00.

Idag har jag istället jobbat, gör det hemifrån så det känns helt okej. Två dagar kvar denna vecka eftersom jag är ledig på fredagar. Känns helt okej ändå.

Känns ibland som julen som högtid i alla fall mellandagarna är intensiva. Det är alltid något som är inbokat.

På bilden ovan är min Bullerbypjamas förresten.

12 Comments

 1. Skönt ändå att jobba hemifrån. Har jobbat hela julen, men har en ledig dag i morgon. Sen är jag på det igen. Nästa vecka däremot har jag tre lediga dagar på raken och min man åker till Dublin. Som jag längtar.

 2. Vad bra att ni hade det trevligt ?. Skönt att du kan jobba hemifrån. Jag tycker att jul helgen är intensiv. Då ska man träffa all släckt å så. Mellan dagarna för mig är oftast lugna. Å det är då man ska ta tag i det man inte har tagit tag i tidigare. Utan man säger ”detta ska vi ta tag i när vi är lediga” ?.

  God Fortsättning! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️?

 3. Pyjamasen var det första jag reagerade på,, men jag kopplade inte till Bullerbyn, trodde det var en vacker blus.
  Ganska lagom att jobba bara tre dagar denna vecka, dessutom hemifrån. Det kallas mjukstart;-)

 4. Kul att träffa familjen, det brukar bli hektiska dagar runt juletid…allra helst om man måste jobba i mellandagarna. Ja att jobba på förlossningen är spännande på nyårsaftonen, man vill ju gärna vara först i stan (eller i Sverige) att få bistå vid den första födelsen på det nya året! Numera med min dåliga hörseln så jobbar jag på BB dvs eftervården, då får jag träffa dem efter förlossningen !
  Ha det gott!

  1. Ja verkligen. Åh det kan jag nästan tänka mig, men måste ju även vara hur mysigt som helst med de nyfödda där också. Förstår ju att ni inte får gosa med bebisar hela dagarna 😉 . Men bara att se bebisar är ju ljuvligt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa