Dark Mode Off / On
Reklam

Husfasader och renovering.

Något jag funderat över ett tag är när mitt bostadsbolag ska fixa fasaderna på vårat bostadshus. I lägenheten jag bor i nu har jag bott i under tre år den 19 september. Men här vid husen jag bor i har jag bott sedan 2006, och sedan dess har bostadsbolaget endast tvättat ena sidan av husen och inget mer. Det börjar märkas på husen nu att det behöver renoveras.

Jag har tittat runt på nätet för att se lite kring just fasadrenovering. För er som söker fasadrenovering i Stockholm finns det ett företag som erbjuder just det. Önskar verkligen att det snart blir fasadrenovering här hemma också för är det något som behövs är det att renovera detta hus.

Till saken hör att hela huset skulle behöva sig en uppgradering. Trapphuset skulle behöva bytas ut i form av räcken, och dörrarna skulle behöva få gå från vanliga till säkerhetsdörrar. Jag skulle även önska att det var taggsystem vid dörrarna in till huset.

Nu på våren hittade en granne en påverkad man som sov i trapphuset. Sådant är obehagligt! Själv har jag påtänd missbrukare som suttit i trapphuset med diverse substanser bredvid sig. Det vill man ju inte gärna behöva uppleva. Och ni förstår ju lite att när sådant sker så blir ju även standarden på husen därefter. Så tänk vad en ny fasad ändå skulle göra, så nya fönster på det. Husen skulle onekligen bli attraktivare och dessutom har jag läst att underhåll är viktigt för att behålla husens standard. Så på ett sätt önskar jag verkligen att de ska börja underhålla mera här. Men bor du i Stockholm kan du ju i alla fall få hjälp med saken så mitt tips till dig är att kontakta ditt bostadsbolag och be dem om att fixa fasaden. Det är du onekligen värd!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: