Jag har bakvänd pollenallergi och alltid haft. Minns barndomens somrar då det regnade som ett rent helvete, med kroniskt kliande ögon och trötthet. Det har fortsatt så och efter en maj som varit perfekt med sol och värme, kom juni med regn och rusk. Snart har halva juni gått och det ser inte ut att bli sol och värme ännu. Idag fick jag ta smällen för att varit med och hjält till att döma brännbollen. Stod utomhus i regnet och fick därmed allergi. Idag har jag tagit ögondroppar, nässprej, dubbla allergitabletter och astmamedicin. Skulle varit med på sommarshowen och aktivitesdagen på jobbet. Istället ligger jag hemma med illamående och världens förbannade pollenallergi! För att det regnet, var tvungen att Googla varför jag avviker från andra. Det normala är ju mindre pollenallergi vid regn, men jag är tydligen den som reagerar för att regnet och fukten öppnar pollenkornen så de utsöndrar mer allergener. Kul eller inte!

Så min onsdag blev visst inte alls som jag tänkt mig den. Blir att hänga på soffan med Lizzla och titta på mina fyra nya fiskar som bott hos oss sedan i torsdags. Två gula Molly och två guppy.

4 kommentarer

  1. Usch vad jobbigt att du har en sådan allergi av pollen och lider med alla som har det. Vad roligt att några fiskar har flyttat in hos dig och det är så avkopplande att titta på fiskar. Kramis ❤

  2. Allergi är aldrig kul. Har fått det på äldre dar och är helt utslagen Däremot har jag sällan problem med kliande ögon däremot sätter det sig i bihålorna.

  3. Aldrig hört om att man kan få allergi när det regnar. Men nu läste jag det här hos dig ????. Jobbigt ❤️.
    Kul att du har skaffat nya fiskar ????.

    Krya på dig!
    Va rädd om dig & ta hand om dig❣️????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa