Igår föddes hon den lilla flickan Ronja som nu givit mig titeln moster. Mina andra syskon har redan haft syskonbarn, men inte jag. Därav känns det väldigt fint att äntligen fått bli moster. Idag fick vi veta att namnet är Ronja, och det känns verkligen helt rätt utifrån att min syster tycker om Astrid Lindgren.

Jag tycker personligen att hon är en kopia av min systers som bebis. Men hon är säkert lik sin pappa också. Bebisar brukar ju få drag från båda sina föräldrar.

Lilla Ronja bor i Västra Götaland med sin mamma och min syster Cecilia och hennes pappa och syrrans man Marcus. Ser verkligen framemot att träffa dem alla snart, och att få lukta på mitt första syskonbarn. Det lilla flickebarnet med namnet Ronja! Mosters lilla hjärta!

13 kommentarer

 1. Grattis att du har blivit moster för första gången. Det är en speciell känsla & mycket känslor.
  Ronja är fint namn. Astrid Lindgren & hennes böcker/filmer ligger mig med varmt om hjärtat.
  Hoppas att du får träffa dem & Ronja snarast ????.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

 2. Grattis!
  Så söt hon är och hon ser verkligen ut som en Ronja. Förstår att du längtar tills dess att du får träffa henne.
  Jag själv är döpt efter Ida i Emil i Lönneberga och hade inte min halvbror hetat Emil så hade min bror hetat Emil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa