Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bebistiden

För ett år sen

Blev jag igångsatt. Minns dagen i detalj.
Jag vaknade på morgonen. DE var Oktober. OKTOBER och jag som haft BF i september. Kunde något vara mer ”tragiskt”. Eftersom jag pratat och grinat med KK-psykologen dagen innan och berättat att jag var liv-rädd att jag skulle gripas av en förlossnings-deprition om jag fick lov att ha så här ont ännu längre. Så vaknade jag med tvivel på att jag någonsin skulle få barn. Verkade ju vara en envis lite grabb där inne (för er som inte vet tog jag reda på könet i v33 på mamamia i Sthlm). Så kom doktorn in som hade följt mig hela graviditeten och säger. Du Madde jag tänkte göra en koll på dig jag hörde att du inte orkade mer stämmer de? Jag började nästan grina igen och sa. Nä jag orkar inte mer. Då sa hon, de låter så konstigt att höra dig säga de. DU har varit den starkaste passienten jag haft. Hon tyckte att jag hela tiden tagit allt så bra. Jo utåt kanske men innuti varit skit rädd.

I alla fall tog hon med mig till undersökningsrummet och sa. Du är öppen två cm vi sätter igång dig nu. JIPPI! Du får välja mellan en slagsballong som slår upp livmodertappen eller en hormonsak som utsöndrar hormoner. Jag vade hormonsaken (kommer inte ihåg vad den hette så den får heta hormonsaken). Så tog en BM och satte in den på mig, och jag gick in på mitt rum ringde mamma och sa att I HELGEN får jag BEBIS. Och så ringde jag Björn och sa nån gång i helgen blir du Pappa.

Så var allt igång och på kvällen fick jag jätte jobbiga värkar och hormonsaken plockades bort och värkarna stannade av. Slemmisen gick och sen gick jag en dag utan att de hände nått mer. MEN den tredje oktober föddes han!

update

Kom på att ni kanske är nyfikna på vad vi köpt till William i ettårspresent?
Här är följande saker.
1) En tv. Alltså en leksakstv med rörligbild man skurvar upp som spelar en medoli tror de är London bron faller ner. Den brukar William alltid gå fram till när vi är på Coop så får man skruva upp och så vill han kolla. Så var den på rea kostade 25 kr så vi köpte den.
2) Små typ ”askar” man kan bygga ihop till ett tron var också rea på coop så de har vi köpt.
3) Nalle Puh tåget i sånna där bloggs eller vad dom heter. Den spelar melodier och så kan man köra med de.
4) En skotskärra med bloggs
5) två kasper-dockor.
De är något mer också men minns de inte just nu. Haha. Blir i alla fall lite att leka med.

Köpte en skit söt tröja på HM till William btw. De är en tröja som de står Motörhead på. SKIT snygg, passar honom som bara de. Han är ju en liten hårdrocksunge. Hihi.
Han älskar hårdrock.
Han och Björn är på kalas hos Björns kusin Håkan nu så jag sitter på nätet.Men ska nog sova en liten stund.

Update

Tar en liten till uppdatering. Jag och William och Björn har varit på ÖB de glömde jag skriva sist. Jag köpte en bordsfläkt. VILLKET verkligen behövs i våran varma lägenhetet. Jag köpte även batterier och glass och hår skum finesse.
Har föresten bokat klipp och färg tid hos Frissörerna på HBO gymnasiet. Klippte mig där sist och blev super nöjd. Kostade 150 kronor för enkel klippning då så nu lär de säker bli 250. Längtar i massor. Ska bli kul med lite förändring.

Björn är på fest hos sin kusin. William sover ute i vardagsrummet han är mörkrädd lilla gubben. Så bra för honom att sova här. Vill ha en trea på tal om något annat. Söker och söker. Men ingen uppe på galgberget. Och jag vill bo på galgberget ju.
Gjorde om mitt krypin idag. Ta er gärna en kik =).

– LOVE –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.