Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Lärarprogrammet Sjukdomar

Högskolan, Astma anfall, Inbrott, Jobb

Skit bra jobb jag hamnat på. Trevlig personal och trevliga man går till. Jag hade jätte kul och kände verkligen en wow va kul känsla av att vara där. Dock hade många pälsdjur och jag som ni alla fall är allergisk och har astma mot just pälsdjur. De gick bra på em för då var jag med en annan kvinna som inte var hos djur men jag kände tyngden i andningen sen FM ändå. Så fick jag sluta tidigare så åkte hem och hämtade William. Städade lite trots lite astma jag har haft så där innan på grund av att jag har astma så jag vet att det alltid ger sig så därför tog jag inte varningssignalerna nå allvarligt. Jag, Björn och William åt mat och sen åkte jag och köpte glass och coctailbär till och så myste vi framför tv och kikade på tatziki jag mådde som innan tills AFV började och jag plötsligt började knipa efter luft och började hosta hysteriskt kände hur lugnorna ville ha luft men fick inga fick hosta fram till björn att vi måste åka in nu. Så han sprang och hämtade bilen och körde fort till akuten därinne var jag har groggy. Satt och knep efter luft och fick ingen. Astma känns som att försöka andas genom ett sugrör snabbt ni kan ju tänka er hur mycket luft man får då. Min mun var alldeles torr och jag fick ett rum, efter 1-1½ timme (är inte säker på tiden) fick jag inahalera oxygen (eller hur de stavas). Säkert var det tidigare men för mig kändes det som jag fick vänta hela natten och jag trodde fan att jag skulle dö. Drygast var att dom skulle veta varför jag fått astma anfallet och hur de gått till och sånt innan dom fick ge mig medicinen. De är ju så allt ska dokumenteras men när man ligger där och känner sig så jävla liten känns det bara som rädda mitt liv liksom. Efter jag fått oxygenen så somnade jag en stund, skakade som fan i kroppen och var yr och mådde illa men andningen gick tillbaka till normalt.
Jag har aldrig fått så där innan. Har fått lätta anfall som gått över när jag tagit pulmicorten och oxisen. Men oturligt nog så var min medicin slut igår så idag blir det att knata raka vägen till apoteket och bunkra. Kommer bli dyrt som fan men min hälsa är viktigare.
Fick lämna sjukhuset klockan 22.30 och William hade självklart somnat då så fick gå hem var helt snurrig när jag kom innanför dörren. Gick raka vägen till sängen och sov. William kom upp och började bråka i natt så jag fick ringa Björn som fick prata med William och då gav sig William. Han vägrade liksom lyssna på att jag var sjuk tills björn sa ifrån.
Har sovit skit dåligt i natt och haft andnöd och nu har jag också de så fick ringa och sjukskriva mig 2 introdagen. DE känns pinsamt och för DUMT. Och jag skäms. Iofs kommer den här dagen gå åt till att ligga på soffan och knipa efter luft och dom på nattgruppen på jobbet tyckte inte jag skulle skämas men de berättade jag att de gör jag. Liksom hur gått intryck gör nått sånt här? JAG vill ju jobba inte sitta här sjuk med andnöd.

(Senare)
Fy fan va läskigt! Stax efter att jag skrivit här i morse gick jag med William till dagis. När jag kom ut i trappen hade någon varit på Williams barnvagn och rivit ut allt som jag lagt i den. Jag har satt dit bebisdelen för jag använder den liksom inte längre. De syntes att dom letat efter något. Trodde först dom snott suffletten men hittade den sen. Hur som helst jag gick surt till dagis och lämnade William sen har jag sovit och pluggat lite jag är så himla trött bara. Känns i hela kroppen att jag har astma. Sen gick jag och hämtade William och vi tog källarvåningen in. Då såg jag att scauterna som har sin lokal här neranförs dörr var uppbänd och att det är märken så ringde polisen som hänvisade mig till bovärd och scooterna. FAN de är nån som gjort inbrott i natt i mitt hus liksom. Dom letade säkert efter nycklarna till lägenheten i vagnen eller nått. Men sånt skulle jag ALDRIG bevara utanför lägenheten. Usch de här känns läskigt. De har varit massa skit nu senaste månaden först dom där ungarna som försökte sno rullatorer och sen slängde dom däck efter bilarna och nu inbrott. Blä sånt här gillar jag inte och jag undrar när det här var de måste ju typ varit nån gång i natt eller nått.

(Senare)

La ut lite i kategorin videos på William i galleriet. Den som ligger längst upp till vänster är helt ny från idag, men la även in lite bebis videos. Men kika gärna på den från idag för där babblar han om Emma tuggummi (hans låssas-kompis) han skriver ett brev till henne på min dator. Hehe.
Björn kom hit och skötte om mig lite. Gjorde kött och pommfrites och sen beasås, majs och ugnstekta tomater. Var så himlans gott.

(Senare)

Jäklar vilken väl dokumenterad blogg jag har idag. Hur som helst vill jag bara skriva att jag kom in på högskolan ÄR så himlans glad. YIPPIE verkar som 2008 kommer bli ett toppen år. Jag är så himlans glad. Ska läsa IT 12O poäng från Högskolan Dalarna men på distans. LYCKA!

– Puss –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa