Jag gäspar man skulle nästan kunna tro att jag är trött.

Sitter här och gäspar. Såg harry potter och den flammande bägaren med sonen för ett tag sen. Tyckte personligen den var rätt läskig därför har jag bjudit hit Anna så när hon slutat på jobbet så kommer hon hit så ska vi se harry potter och fenixordern. Hon slutar vid halv tio har jag för mig.

Jag har inte pysslat med så mycket under dagen. Lagade pannkakor till sonen och jag själv åt två ägg. Fuskade och åt godis med sonen nu på kvällen. Rätt dumt kanske? Men tror faktiskt inte de gör så himla mycket lite godis när man äter följande: 1 tallrik yogurt med linfrön, 1 matsked pureade plommon till frukost, 2 ägg till lunch, 2 ägg och 2 paltbrödskivor med kaviar till middag.

PÅ tal om kaviar hur säger ni KAVIAR? Säger ni kaVIar eller säger ni kavjar? Alltså uttalat? Jag säger kavjar hehe är ju från Dalarna. Det finns många saker som säga olika, som kex, antingen säger man keks eller så chex, jag säger KEKS.
Ett annat sånt där uttals grej är messmör, jag säger messmör med betoning på dom båda SS:en . MEN man kan också säga MESsmör med betoning som blir som MES först. Tycker sånt där är intressant uttal alltså. Finns så många olika former att säga olika ord på beroende på vart i landet man kommer ifrån. Jag kommer från Dalarna och folk säger ju att vi liksom sjunger när vi pratar, att det låter så. Jag hör ju förstås inte de dessutom finns det ju en dialekt för varje ort typ. Men det är ju väldigt intressant det där med dialekter jag ÄLSKAR dialekter faktiskt tycker det är spännande att höra folk tala, är nog därför jag älskar när folk videobloggar för man får höra människors röster och på nått vis så spelar rösten så stor roll i vad man tycker om en människa. Har svårt dock för folk som vill dölja sin röst/dialekt och försöker prata stockholmska eller ja rikssvenska bara för att dom inte vågar prata med dialekten, sånt är skit tråkigt tycker jag då.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: