Efter halloween firande.

Då har jag varit och firat halloween. Jag handlade tunnbröd i bystugan. FINNS det något godare en nybakat tunnbröd? JAG älskar sånt, smakade himmelsk i munnen, jag är riktigt nöjd. 3 stycken “kakor” för 60 kr.

Sonen tyckte det var jätte kul att gå runt och vara utklädd till döing eller vad man ska kalla det? Han blev dock sur några gånger. Första gången blev han sur för hans tremänning lämnade över ansvaret för hans lillasyster till min son. Från början skulle tremänningen ta hand om lilla-systern men han dumpade över ansvaret till min son som blev skit förbannad. Tidningen stod och fotograferade och min son vräker ur sig till oss alla, “HON är inte min!” Han kände väl att småbarn inte var något för honom. Senare stod reportern och ville ha uppgifter om sonens namn och efternamn, HAN vägrade berätta det med svaret “SKA jag behöva ha koll på allting eller?” , mycket trevligt barn idag. Förutom de fick han ett utbrott på sin pappa och sprang in i skogen och satte sig bakom ett träd och surade och skrek “LÄMNA mig ifred” sen fick han veta en hemlis av sin farfar där han ska sova i natt, och DÅ blev sonen skit glad igen och var tipptopp. Sen när vi begav oss ut för att göra “bus eller godis” (endast till sonens pappas mormor och morfar) så råkade sonen tappa skon varpå sonen fick för sig att det var tremänningens fel och dom började bråka, så slog tremänningen sonen i ryggen och sonen skrek “NU var det definitivt DU” så var kriget igång, sen blev dom sams igen. Måste säga att den här åldern vid fem är mycket intressant. Utbrott och elaka kommentarer och stöddighet. Sonen ligger dock lite före så på hans förskola säger dom att han är i sexårs. Kan mycket väl stämma. Busunge, sa till honom idag att om han inte skärper sig kanske jag stoppar tillbaka honom därifrån han kom. HAN blev skit sur och förklarade att han inte får plats. Men sen andra sekunden är han helt underbar och kryper upp i famnen på en och talar om hur mycket han älskar en, som tur är älskar man sina barn hela tiden. Dessutom vet man ju att barn har sina faser och det ska vara så, tänk hur jävligt det skulle vara om barnen alltid var snälla, tror inte sånt är sunt. Alltid snälla och behändiga barn. BARN ska protestera, säga ifrån och bråka. Barn som inte gör det är otrygga barn, och som jag ser det hellre ett stöddigt och jag försöker gå min egen väg barn. En ett barn som inte vågar av rädsla för sina föräldrar.

Efter halloween firandet åkte jag och köpte en pizza till mig själv och kebab med bröd åt sonens pappa. Vi avnjöt de i soffan hemma hos honom, sen tog han en dusch för han ska på halloween fest hos en kompis. Sen skjussade han hem mig och här sitter jag och faktiskt njuter av att inte ha något alls planerat. Tänkte tända lite ljus, hälla upp ett hett bubbelbad med en skvätt olivolja i lyssna på avkopplande musik och bara njuta av ensamheten.

Vad ska ni göra ikväll?Sallad

Mitt monster

Pumpa hos sonens farmor

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

One thought on “Efter halloween firande.

  • 24 januari, 2012 at 11:37
    Permalink

    2009-10-31 @ 20:12:21

    Ja de kommer bli jätte kul =)

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: