fbpx
Dark Mode Off / On
Questions & Answers

Svar.

Så fick lite frågor igår. Vissa inte direkta till inlägget men jag tänkte att jag tar med dessa också så kan fler folk få se svaren.  Markerar texten med länk så ni direktlänkas till de personer som frågat mig saker.

Trivs du i falun?

Svar:

Ja, jag skulle säga att jag trivs bra här i Falun. Jag är absolut ingen sån som längtar efter att flytta härifrån. Jag hör hemma här i Dalarna och Falun är lagom stort men har ändå närhet till allt, vill jag till exempel åka till Orsa och hälsa på min mamma & släkt så tar det 1,5 h ungefär vill jag till Stockholm går de också fort.
Nackdelen med Falun (ja hela Dalarna) är väl att de blir vinter här och de gillar jag inte. Men annars är jag en väldigt inbiten dalkulla *S*. Så vill du flytta så flytta till Falun *S*.

Första kärleken, vad hände? Bästa tips till singlar?

Svar:

Oj, här har vi svåra frågor och ännu svårare att svara på. Haha. Men ska försöka.

Första kärleken, det här är jätte svårt. Jag var kär innan men jag har extremt svårt att bli kär (hänger ihop med att jag har extremt svårt att lita på människor). Men jag tror det kan ha varit när jag var sjutton år och jätte kär i min första “seriösa” pojkvän. De varade i 6 månader och sen tog det slut. Vi bråkade massor på slutet så var rätt givet. Men jag tror det kan varit han. Funkar de svaret? 🙂

Sen singel tips. Det är svårt då jag egentligen inte är någon typisk singel fast jag är en singel-morsa. Men ger två sidor då den ena utifrån mig själv “den lycklige singeln” och en utifrån någon annan “den desperata jag vill inte vara singel”. Utifrån mig själv, jag är sån där tråkig singel som inte letar aktivt efter någon, går jag på krogen så ser jag ingen medan mina vänner ser fler som “haaaan stöter på dig” och jag förvånat VA gör han? Sen blir jag skiträdd och får för mig att karln i fråga är en kåt idiot som bara vill ha med någon hem och då tycker jag han kan gå till den där dryga fulla bruden istället som står i håret. SÅ är du lycklig singel så gå på de (utgick ifrån mig själv här då jag tänder på män, men är du singeltjej/kille som tänder på de motsatta eller samma kön som dig själv får du utgå ifrån det) .
Så till den desperata jag vill inte vara singeltypen. Detta är INTE mitt område, men mitt tips är nog att vara avslappnad och lite åt samma håll som “den lycklige singeln” , människan gillar att jaga de ligger i våran natur och någon som spelar helt oberörd av smicker och komplimanger är alltid intressant (de tycker jag med trots att jag är “den lycklige singeln”) . Så även om du är desperat så visa det inte, var ointresserad och du kommer få karlar och tjejer efter dig på en gång! Ett annat tips är också att låtsas att du är förlovad, människan älskar att försöka få någon otrogen och ser det som en utmaning. Så det kanske är ett oärligt spel men i “krig och kärlek är alla medel tillåtna”.

(Här kommer några frågor som dyker upp OFTA så passar på att svara på dessa också)

Inom vilka ämnen ska du bli lärare?

Svar:

Jag ska bli lärare i svenska och svenska som andra språk på högstadiet (eller grundskolans senare år som det egentligen heter). Förutom detta har jag läst 60 hp som gör att jag kommer kunna jobba inom förskolan samt grundskolans tidigare år. Eftersom jag läst IT ämnen med 45 hp kommer jag även att kunna undervisa i detta. Läser även 15 hp i sex och samlevnads ämnet och kommer även ha kunskap vid detta som jag sedan kan använda i undervisningen. Min utbildning blir alltså väldigt bred men det känns bra.

Hur bor ni?

Svar:

Jag och William bor i en trea på 80 kvm med cirka 5 minuter för att hamna inne i själva centrum. Lägenheten är stor, och vi har 2 stycken klädkammare (en stor och en lite mindre) , 2 toaletter (varv 1 badrum) , en vanlig hall och en till hall som jag använder som kontor.

Vad jobbar du med?

Svar:

Jag jobbar extra på förskolor här i stan. Går runt och timvikar. Dock har det blivit mindre ju längre in i utbildningen jag kommer. Men det är ett bra sätt att dryga ut studentkassan i alla fall.

Är du ensamstående?

Svar:

Ja, jag har varit ensamstående från det jag blev gravid. Jag och Williams pappa (Björn) har aldrig varit ett par. Men vi är bra vänner så även om vi inte bor ihop får William träffa sin pappa varje dag. Vi brukar laga mat ihop, handlar julklappar, firar födelsedagar och andra högtider ihop. Så vi är inte tillsammans men goda vänner istället, de funkar för oss. I och med att William aldrig upplevt något annat så tycker han heller inte att det är speciellt konstigt att leva så här. För honom är det helt naturligt.

Har du fler frågor? Så kan ni bara slänga in dessa så svarar jag igen!

9 Comments

    1. Nina, mamma till Hugo, Max & Vincent – Bor i stan ungefär, bostadsområdet lite ovanför lasarettet innan Lugnet om de säger dig något? =) , stadsparken är på andra sidan gatan av där jag bor.
      Då tycker jag ni ska satsa på ett wii de är helt klart ett bra spel. Sen ett plus är ju att det går att skaffa träningsprogram till det också 🙂

  1. Nämen har du haft frågestund. Jag har knappt suttit vid bloggen så missade det. 🙁 Kanske hinner nästa gång. 😀

    Sv: Jag älskar dendär spegeln. Den är från Jysk. Fast det är en springa i nederkant men det gör mig inget. Har tejpat så ingen gör sig illa där.
    Ja, dagis går jätte bra. Hon vill inte ens följa med mig hem ibland. 😀 Haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: