Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Sjukdomar

Magnesiumbrist och restless legs syndrome.

Sedan jag var fjorton/femton år har jag haft restless legs till och från. Det känns som myror på insidan benen och för att få ”myrorna” att sluta röra sig därinne lär man gå upp och vandra omkring, annars blir natten en plåga.
Jag har haft ganska långt mellan mina restless legs symptom så därför har jag inte direkt lidit av det förutom när det precis skett då. Men nu, sedan i september har jag haft restless legs varje natt. Jag vaknar är upprörd får lov att röra mig mina ben har gjort mig tokig. Igår gav jag upp och ringde VCT, jag fick en tid till en läkare nästa torsdag och så frågade hon om jag provat magnesium. Jag sa då nej, men det kan jag självklart göra. Sagt som gjort. Jag begav mig till lasarettets apotek och köpte mig Magnesium, redan i natt fick jag sova UTAN restless legs, men idag… DET har känts som mitt skelett värkt, insidan av huden det har gjort så ont att jag velat slå på benen, jag har masserat bett William sitta på dom, pressat benen haft ren och skär panik det har gjort så ont att jag inte kan beskriva smärtan. När Björn kom hit la han sig i badet jag tänkte då att, det måste jag också. Sagt om gjort när han klivit ur badet la jag mig där i hett vatten och sen tog jag iskallt vatten (när jag skulle kliva ur) och plågade mina ben med att få iskallt vatten över sig. Nu värker inte skelettet längre, det känns helt okej som att benen typ är helt mjuka och mår bra?!

Hur som helst, symptomen på magnesiumbrist stämde så bra in på mig. Hittade den här länken, visserligen ingen vetenskaplig källa men när symptomen kändes igen så himla väl tänkte jag att jag någonstans hoppas att det är mitt problem. DÅ kanske jag äntligen slipper ha dom där symptomen hela tiden.

/…/ Symptomen på magnesiumbrist är muskelkramper, ryckningar, spänningar, nacksmärtor, huvudvärk orsakad av
muskelspänningar och stress. Ett annat är tryck över bröstet, förstoppning är ännu en, som orsakas av en brist på
uppluckring av peristaltiska musklerna att flytta avfall genom tarmen. Andra effekter är premenstruella kramper och
menssmärtor, svårigheter att urinera och en särskild känslighet för buller på grund av spänningar i musklerna djupt
inne i örat. Även en motvilja mot starkt ljus är inte ovanligt./…/

Alltså när jag läser detta känner jag igen mig i MASSOR. Ryckningar, jag brukar liksom rycka till innan jag ska somna, inte det där när man drömmer att man faller, utan kroppen brukar liksom rycka till och typ hoppa upp. Vet inte hur jag ska förklara riktigt. Jag spänner mig i massor och har jätte ofta ont i nacken. Nästan varje dag och har så haft i flera år! Huvudvärk och är stressad, egentligen många gånger utan anledning. Trycket över bröstet, jag brukar tycka att det känns som det bubblar på insidan bröstet. Det är obehagligt och gör ont, förstoppad… DE är ingen hemlighet att jag är det… Premenstruella kramper och menssmärtor. JAG mår skitdåligt för jag har så ont vid mens, ibland rent av spyr jag. Svårigheter att urinera har jag också, kommit på mig många gånger klockan 20.00 att OJ jag har inte kissat på hela dagen. Jag kissar kanske 2-3 gånger per dag. Har svårt för höga ljud sen kanske ett år tillbaka och ljus. Jag mår skit dåligt när jag tex ser gatuljus eller vissa ljus på tvn. Som när jag var hemma hos brossan, han har en digitalklocka han fick lov att stänga av den för jag fick så ont i huvudet av den…

ALLA symptom stämmer liksom in, jag hoppas verkligen det är magnesiumbrist som är mitt problem. FÖRSTÅ hur saker skulle underlätta då, slippa den här jävla huvudvärken, krångel med magen och mensen. Låter väl märkligt men jag hoppas det här är felet.

Magnesium tillskottet jag köpte.

6 Comments

  1. Det där med värken lät ju riktigt läskigt :S Hoppas det är bättre nu då!
    De där med ryckningar behöver nog inte nödvändigtvis bero på samma sak. Jag rycker nästan alltid, har jag fått höra, samma med de jag sovit med också. Har fått höra att nästan alla rycker till just innan de somnar. Kan dock va olika om det är armen, ett ben eller hela kroppen.

    1. KackMarie – Det hoppas jag verkligen, så less på detta. Björn sa om det beror på att kroppen haft brist och nu tar upp det eller nått? Vet inte, idag har det inte känts något i alla fall 🙂 .

    1. Linda – Fast när benen somnar är det en annan känsla det sticker mer, när man har restless legs så känns det liksom inifrån inte pickiga känslor utan på ett annat vis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa