fbpx
Dark Mode Off / On
Hemma hos mig

Köpa bokställ var?

Okej nu är jag i shoppingtaget här, jag vill ha ett vitt bokställ. Frågan är vart man köper dessa? Har kikat på nätet men de enda jag hittar är vita i järn som täcker hela innehållet typ, det går inte hem hos madam petnoga. Jag skulle nämligen vilja ha ett ställ där jag ser vad det står som jag kan använda flitigt när jag bakar, oftast så min bok ligga på mitt köksbord. Jag vill ha böcker när jag bakar, vet inte varför men det känns liksom trevligare att läsa recepten i en bok. Min seminarieledare sa det finns någon teori om att om det finns minst 20 böcker i ett hem kan man räkna ut att dessa personer är språkligt intresserade. Han sa detta lite skämtsamt men jag undrar om det kanske är så? Jag älskar böcker, böcker för mig är naturligt. När jag tänker efter har jag ALLTID haft böcker runt mig, mina första böcker jag lånade var i ettan Sune-böckerna på biblioteket i Orsa, och sen var jag totalt frälst i biblioteket överhuvudtaget. Mamma brukade läsa Mimmi och Eddie böckerna för mig på kvällarna och jag minns hur jag älskade dessa böcker, minns även hur jag liksom njöt av att sitta där och höra mamma läsa bok efter bok för mig. Sedan gick vi över till Kulla-Gulla detta måste varit på lågstadiet, jag minns också hur jag började plöja igenom lilla huset på prärien böckerna i trean och att jag följde serien på tv, jag läste dessa böcker om och om igen. Det var som om böcker alltid fanns där för mig. Jag vet att jag läste om dessa böcker flera gånger, men även andra. I åttan såldes mitt hjärta till Virginia Andrews och hennes böcker om barnen på vinden, jag läste dessa med stor beundran och slukade bok efter bok. Sen blev det Danielle Steel, Marian Keyes, Nora Roberts, Sidney Sheldon, Bridget Jones, Anne Karin Elstad, Vilhelm Moberg, Harry Potter. Böcker är något jag verkligen älskar, William har mina gamla barnböcker i sin bokhylla och får ofta nya barnböcker. Därför är nog böcker viktiga för mig, känslan av att lägga sig i soffan eller sängen med en bok, lämna vardagen och bara försvinna. Det ger mig mycket, jag behöver böckernas värld ibland, det är vad jag längtar efter när jag är klar med mina studier. Att på kvällen kunna ta en bok utan dåligt samvete och bara läsa och läsa. För det är något magiskt med böckernas värld. Böcker, VÄRLDEN är full av böcker. Likt Belle i Skönheten och Odjuret ser jag skönheten med böckernas magi!

Dags att införskaffa ny bokhylla kanske 😉


Kokböcker har sin charm


Mer böcker


Williams böcker.
Brukar försöka få finare där, men han gillar att lägga saker på fel ställe 😉

4 Comments

    1. Alltså om man har MINST 20 böcker kan man räknas som som språkligt intresserad 😉 . Så jag skulle nog vilja påstå att jag är de :-p

  1. Jo jag förstod det, men tyckte det lät grymt underdrivet. 20 böcker är ju ingenting 😛 Det är väl ungefär vad T fick av mig under sitt första levnadsår… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: