Så nu har William varit på sin absolut första skolavslutning. Att man fick nostalgikick då. Sångerna, pirriga stämningen och så himla fint. F-1:orna sjöng två låtar och jag fotade som bara den, alla elever på skolan var med och sjöng/uppträdde. Det var häftigt att se alla skolans elever samtidigt. Det är ju en f-9 skola så det var MÅNGA när alla ställde sig på scenen och sjöng ihop. Niorna slutade och William sa att han börjat gråta då för han tyckte det var sorgligt och fint. Gullungen, frågade om han kände någon i nian och han “NEJ! Men de är ju sorgligt ändå!”. Var verkligen jätte fint, måste säga att dom är extremt duktiga eleverna, uppträda redan från förskoleklass och stå där alldeles lugna och sjunga och vara delaktiga. Sen var det några roliga killar på hörnet tror dom gick i sexan som stod och spelade lufttrummor och dansade med händerna igenom sången, jag satt och höll mig för skratt. Det är så avslutningar ska vara med barn/ungdomar lite tokigheter och bus. Man såg liksom hur några andra ifrån samma klass tyckte det var roligt.

Efter vi varit på uppträdandet blev det en tripp till skolan, där bjöd vänföreningen på fika för eleverna och vi föräldrar fick betala. Pengarna går till att samla ihop för klassresor samt presenter till lärarna i skolan. Dessutom betalar man 100 kr per år som går till såna saker. Helt överkomligt pris tycker jag, skönt också att bara betala sånt och eleverna slipper sälja chokladbollar osv utan allt sånt sköter vänföreningen. Skolan har valt att göra på de sättet eftersom just försäljning kan bli en hets bland eleverna och vissa barn får jätte mycket sålt och andra inget. Man vill istället att sådant läggs på föräldrarna, så varje år lottas det ut två föräldrar ut varje klass som får vara klassföräldrar som säljer fika på temafesterna, Jul-Mosaik och skolavslutningar som idag. Det betyder att ALLA föräldrar någon gång får ta ansvar för klassen, dessutom får dessa föräldrar ordna en kul aktivitet åt barnen i slutet av terminen. I år åkte Williams klass och kollade på strutsarna som ett exempel. Tycker detta är bra, sen är det inget tvång att betala dessa 100 kr, men med tanke på att det som nu i år gick till slalomutrustning för barnen, presenter till lärarna (inför jul och sommarlov), klassresor känns 100 kronor som extremt lite. Sett vad andra får betala till sin lärare, detta är alltså 100 kr per familj så det lönar sig. Tänker som andra föräldrar som inte har råd med att lägga 50 kr till jul och sommarlov, betala för friluftsdagar osv. DET handlar ändå om rätt mycket pengar, allt sånt betalar Williams skola på dom 100 kr vi lägger per termin, jag ser det som ett toppensystem som fler skolor borde införa. Det sitter många ensamstående föräldrar därute som faktiskt inte har råd att lägga 50 spänn till fröknarnas presenter, eller 50 spänn per barn för friluftsdagar. Okej när man som mig har ett barn men tänkt dig en familj på vi säger 3+ barn där ena föräldern blir ensam det blir 50×3=150 kr till frökens present, 50×3 kr (150) för friluftsdagarna sen dessutom bli tvungen att köpa chokladbollar som inte blir sålda av sitt barn. Man tänker sällan på såna saker men för många barn är detta en press. Därför anser jag att systemet Williams skola har är det ultimata. Sen tycker säker andra helt annorlunda och de respekterar jag så klart, detta är bara min åsikt.

Nu ska jag gråta lite till the secret life of the american teenager och sedan blir det sängen.


Jag och Björn gick till Kristinehallen och väntade på
att barnen/ungdomarna skulle komma dit.


I väntan på barnen


Barnen/ungdomarna tågade från skolan
till Kristinehallen till ljudet av musikanter.


Allsång i början.


Williams klass uppträde med två sånger.


Sjunger


Hela Williams skola framförde två sånger.

Den blomstertid.


På väg tillbaka till skolan.


Spexarn


Tokis

Fb-Button

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: