Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Informationsteknik

Funderingar.

Jag tänker på hur pass bra jag mådde när jag befann mig ifrån nätet det där 4 dagarna när jag helt enkelt inte hade tillgång till datorn. Allt kändes väldigt vad ska jag kalla det perfekt? Jag börjar mer och mer känna att jag blir begränsad när jag har datorn och mobilen med mig. Jag vet inte men det känns som man alltid måste vara så tillgänglig, folk ska ha en del av än hela tiden. Vissa dagar vill jag bara ta en bil, lämna datorn, mobilen och hyra en stuga någonstans och bo där i ett par dagar för att slippa och för att liksom få rå om mig själv. Jag börjar mer och mer fundera på om internet faktiskt förstör mer av en människa än gör nytta?! Jag känner alltid att jag får ångest när jag sitter på nätet, kan radera blogginlägg för att jag ångrat något jag skrivit, ibland kan jag fundera för mycket på facebook och sedan det faktum att jag hatar personangrepp, vilket man får räkna med på nätet.

Min kompis sa till mig idag, Du skulle aldrig fixa att vara storbloggare. Nej det vet jag att jag inte skulle aldrig i livet. Jag grubblar alldeles för mycket och tar åt mig alldeles för mycket. Jag gillar inte att synas egentligen, jag föredrar att vara i skuggan det är där jag trivs bäst.

6 Comments

  1. Ja det gör ju det , men man borde ta en internet & mobilfri dag & göra som du säger åka iväg till en stuga & bara vara ! Märkte det när jag var utan internet här hemma också . Vilken skillnad !

    men samtidigt är man faktiskt ganska låst till internet man betalar räkningar & mailar viktiga mail osv . Det skulle jag aldrig klara mig utan tror jag ! 😉

    1. Nä inte jag heller. Just såna saker är ju viktiga. Men annars känner jag mig stundvis otroligt låst vid datorn. Så lätt också att man blir lite besatt nästan.

  2. Oj vad jag känner igen det där jag tycker också att det käns som att datorn tar en massa energi och man blir som utbränd på kuppen, det känns skönt nu efter en vecka när man varit så sjuk att man inte orkat suttit vid datorn (då ska jag va bra sjuk som kände att jag hade ett beroende) och nu känns det bara så skönt och hoppas att beroendet inte ska komma tillbaka. Jag tror inte det är bra fysiskt i längden faktiskt att sitta för mkt framför datorn.
    Jag blev nyfiken på vilken pony du menade? Gissar på Beach Ball eftersom att den var vanligare 🙂

    1. KalsongMorsan – Ja det är ju så. Datorn står på här med, tror ibland det skulle vara skönt om man slapp ha den på alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: