Kvinnoklinik besök bokat.

Usch fick rejäl ångest precis. Ringde BM på mvc för min mensvärk. Jag känner mig som det är ett världsligt problem egentligen, men efter sista mensen så kände jag att jag orkar inte mer. Enda sedan jag fick mens när jag var 13 år har jag haft hemskt ont, jag menar då inte lite små smärtor i magen utan rejäla smärtor som gör att jag kräks, får sitta och andas med mens-smärtorna. Förutom detta gör det jätte ont i hela underlivet om man säger så. Det är en pulserande smärta och det känns som att man ska trycka ut något stort mellan benen. Trevligt inlägg va? Till saken hör att jag aldrig berättat detta tidigare, istället har jag googlat saken men aldrig hört fler med samma. Hur som helst efter förra mensen så bestämde jag mig, jag orkar inte ha denna värk längre. Jag står inte ut, när jag låg i sängen förra veckan med mensvärk tänkte jag “det känns precis som förlossningsvärkar” det är precis som när man ligger där och livmodern öppnar sig. Det låter väl som jag överdriver, det känns om ens pinsamt att gnälla över en sån sak men smärtan är den samma. Jag känner hur livmodern drar ihop sig, jag känner hur jag svettas kallt efter ryggen och min andning sker med “djupa andetag som följer med värken upp till toppen och utpustande andetag när värken tar slut. Så här håller jag på i 1-2 dagar. Jag får stanna och hålla mig i föremål när jag går och andas och ta mig för ryggen. Jag har stått ut med det i sju år, och alla åren innan jag fick barn. Men jag står inte ut längre, jag har haft mens (med uppehåll för när jag väntade William) i sammanlagt 13 år. Jag kände att jag måste få hjälp nu, det funkar inte längre. Berättade för BM om mina besvär, jag bad också om ursäkt först för det känns som ett så litet problem, när andra ringer dit för cell-prov och graviditeter. Hon sa genast “SÅ här behöver du inte ha det, jag fixar ett besök till kvinnokliniken åt dig och skriver att det är brådskande.” Jag frågade henne om det fanns något samband med min jobbiga graviditet och mensvärken. Jag frågade om jag har lättretlig livmoder eller något. Hon sa att det kan mycket väl vara så. På ett sätt känns det fel att gå till kvinnokliniken och få hjälp, där ska ju akutfall vara. På ett annat känns det så skönt att bli tagen på allvar, jag orkar inte ha så här ont längre och får jag hjälp med om det nu är smärtstillande eller vad det nu kan vara så är det så bra. Då jag haft blodpropp och dessutom har astma så komplicerar detta mitt liv på ett annat vis. Men hon pratade om hormonspiral eller någon form av värktabletter. Jag vill inte sätta in föremål i min kropp så det kanske finns någon form av värktabletter jag kan ta, det känns bra att få hjälp. För jag står verkligen inte ut med denna smärta längre.

Jag som barn, innan mens ens var något man visste vad det var.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

8 thoughts on “Kvinnoklinik besök bokat.

 • 24 augusti, 2011 at 13:46
  Permalink

  Usch din stackare , jag förstår att du har ont .
  Jag har också ganska ont emellanåt , men inte LIKA ont som du . däremot så vet jag precis hur det känns med det där trycket neråt när man har mens , och hur ont det kan göra . Fy fan !

  Hoppas det löser sig snart så att det går över .

  Förresten , William är vääääldigt lik dig , det ser man tydligt på bilden …

  Reply
  • 26 augusti, 2011 at 09:41
   Permalink

   Jennie – Det är hemskt att man ska behöva ha ont bara för att man har mens :-o. Sjukt egentligen.
   Kul att höra ^^,

   Reply
 • 24 augusti, 2011 at 14:04
  Permalink

  Hoppas du kan få bot på den smärtan. Den låter allt annat än rolig. =/

  Reply
  • 26 augusti, 2011 at 09:40
   Permalink

   KackMarie – Nä det är det inte 🙁

   Reply
 • 25 augusti, 2011 at 12:42
  Permalink

  Tänk så olika det kan vara. dem som aldrig haft något ont alls av mensvärk tycker att vi som får jävulskt ont är “mesar”, har varit med om precis samma sak. dock verkar det som du får en aning värre ont än jag, men det känns som hela nederdelen ska ramla av.. och man kan knappt röra sig.. Hoppas verkligen du får hjälp! för mig hjälpte P-piller bra, jag blöder mindre och får mindre ont av dem.

  Reply
  • 26 augusti, 2011 at 09:40
   Permalink

   Jennifer – Verkligen 🙁 . Jag får inte använda p-piller så därav så finns det knappt något för mig.

   Reply
 • 26 augusti, 2011 at 07:25
  Permalink

  Vad skönt att du ändå tog tag i det där, det verkar ju hemskt att ha så ont varje månad! 🙁
  Jag hade mensvärk innan barnen föddes, men för varje graviditet har smärtorna avtagit och nu har jag inte ont öht vilket är skönt.

  Reply
  • 26 augusti, 2011 at 09:39
   Permalink

   Johanna – Jo det är nog det, är nervös bara. Tycker inte om gyn 🙁

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: