Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Informationsteknik

Träning och datorhjälp.

Björn fixade ihop min brors dator igår så idag åkte vi ut till honom och lämnade den. Passade på att hjälpa brorsan att sätta allt på plats, kablar och sånt. Han verkade rejält nöjd med datorn så det kändes jätte roligt faktiskt.

Såg lite på charmed och sedan så satt vi och pratade lite. Björn kom upp en sväng och hjälpte till att kika lite på kabeln mellan tv:n och datorn för jag fick inte till det där. Webbdesign och programmering är helt min grej och jag kan koppla ihop nätverk och annat, men när det kommer till kablar det det inte min grej alls. Ointresserad helt enkelt *S*. I alla fall så har nu brorsan blu-ray i datorn så han kan se på blu-ray film via den något han gärna ville, blir nog perfekt för honom.

När vi åkte hem läste jag saga för William och vi låg och skrattade en stund. William sa att han ville bli kär och då sa jag att, kär blir man när man blir kär det är inte något man kan trolla fram. Så fantiserade vi lite ihop att det kanske fanns någon pappa med barn som Amour kunde skjuta pilar på oss, William skrattade som bara den för han hade aldrig hört om det innan.

Det är en sak ni inte vet om mig, jag är jätte duktig på att hitta på sagor och fantisera ihop saker. Enda sedan William var liten har jag hittat på egna sagor, när vi nyss flyttat hit och William var 2 år och 2 månader, hittade jag på att ett träd var ett rumpträd som hade såna problem för han hade alldeles för stor rumpa. William älskar fortfarande det trädet och det står vid vägen till den förskolan han gick på. En annan gång hittade jag på att det bodde en trött drake i ett hus lite längre in på gatan där vi bor, draken kommer bara ut ibland och då sprutar han fasligt mycket eld. William föll för den sagan ganska fort och när det huset brann om det var förra eller förrförra året sa jag att det var ett bevis på att draken varit i farten igen. Sagor och berättelser poppar alltid upp upp i mitt huvud och jag kan dra in på de mysigaste små sagorna som finns, som när jag pratade om det små tomtarna i skogen med William när han var runt ett år, eller när jag bara berättat om andra saker. Redan som barn hade jag livlig fantasi och älskade att fundera ihop små berättelser i huvudet. Jag älskade helt enkelt att skriva ner saker som fick mig bort en stund, som på Lekis när vi hade utedag och vi bara gick och gick, på vägen kom jag på en egen historia i huvudet om tomtarna som bodde under små stubbar i skogen, eller under just den flugsvampen. Det var nästan som jag såg dessa tomtar, i min lilla fantasivärld. Fortfarande när jag går hittar jag på diverse figurer i huvudet, eller när jag ska somna bara för att lättare somna. Jag kopplar av när jag fantiserar, det är min lilla egna värld och den enda sidan jag verkligen har barnasinnet i behåll på. Jag älskar verkligen att fantisera och göra upp mina egna sagor. Ibland drömmer jag om att bli barnboksförfattare, men det är inget yrke som går att överleva på, men oj vad jag skulle trivas i det jobbet.

Nu blev det lite utanför spåren, hur som helst kört lite träning nu på kvällen. Skönt att vara igång igen, även om jag bara kör lite hemma.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d